Un criminal periculos a fost găsit într-un hotel din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un individ periculos din municipiul Focşani, Judeţul Vrancea, urmărit general deoarece se sustrăgea executării unei pedepse de 16 ani de închisoare, pentru omor deosebit de grav, a fost

Un individ periculos din municipiul Focşani, Judeţul Vrancea, urmărit general deoarece se sustrăgea executării unei pedepse de 16 ani de închisoare, pentru omor deosebit de grav, a fost depistat, ieri, într-un hotel situat pe Calea Călăraşilor din Capitală.

Bărbatul se numeşte Mircea Cantaragiu are 48 de ani şi este din municipiul Focşani, Judeţul Vrancea. Pedeapsa acetuia a rezultat de fapt, potrivit poliţiştilor, din contopirea a două pedepse. Prima reprezintă o condamnare de 16 ani de închisoare, pronunţată de Tribunalul Galaţi, pentru comiterea unei infracţiuni de omor deosebit de grav în anul 1993. Victima este fostul său cumnat. Cealaltă condamnare de 8 ani de închisoare a fost pronunţată de Judecătoria Tecuci, în anul 1996, cănd bărbatul încă nu era condamnat definitiv, pentru conducere conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi în stare de ebrietate, ucidere din culpă cu 2 victime şi vătămare corporală gravă, din culpă, cu o victimă. Pedeapsa finală, de 16 ani închisoare, a fost pronunţată la data de 02.10.2001 de Tribunalul Bucureşti.

Potrivit unor surse din poliţie, se pare că barbatul nu ar fi fost singurul vinovat de comiterea omorului deosebit de grav din anul 1993. Mircea Cantaragiu era foarte supărat pe cumnatul său care o bătea frecvent pe sora sa. "Într-una din zile, inculpatul s-a întors acasă cu un grup de prieteni. Pentru că nu mai suporta să o vadă pe sora sa bătută de către soţul ei, Cantaragiu şi persoanele care erau de faţă l-au bătut pe bărbat apoi l-au închis într-o magazie, unde l-au ţinut timp de două zile. Victima a fost descoperită de un medic. Acesta venise în vizită la familia respectivă şi după ce l-a văzut pe bărbat în agonie, le-a cerut rudelor acestuia să îl ducă la spital. Era însă în stare foarte gravă şi nu a mai supravieţuit. Cantaragiu a luat totul asupra sa şi a fost condamnat la 16 ani de închisoare", au declarat pentru Adevărul surse din poliţie.

Accident fără permis

Celelate infracţiuni, pentru care a primit 8 ani de închisoare, au fost comise în timpul uneia dintre permisiile de care a beneficiat în tipul primei pedepse, în anul 1996. Bărbatul s-a întâlnit, "la un pahar" cu prietenii care îl "ajutaseră" să îl bată pe cumnatul său şi le-a reproşat că face închisoare pentru ei. Supărat, s-a urcat la volanul unei maşini, fără să ţină cont că nu avea permis de conducere şi nici experienţă. A intrat într-un alt autoturism în care se aflau trei persoane. În urma accidentului două au murit pe loc, iar a treia a fost grav rănită.

Urmărit din ianuarie

Cantaragiu era urmărit la nivel naţional din luna ianuarie 2008, deoarece se sustrăgea reîncarcerării. Deoarece suferă de unele afecţiuni, bărbatul putea părăsi arestul pentru o perioadă determinată şi tot din această cauză, de la data comiterii faptelor şi până în prezent, a beneficiat de mai multe ori de amânări sau întreruperi ale executării pedepsei.

Mircea Cantaragiu a fost predat, ieri, poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vrancea în vederea introducerii în Penitenciarul Focşani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite