O crimă rasială îngrozeşte Parisul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Torturarea şi uciderea unui evreu la Paris a îngrozit lumea întreagă şi a dat naştere temerii că fenomenul antisemitismului a scăpat de sub control în Franţa. Ilan Halimi, în vârstă de

Torturarea şi uciderea unui evreu la Paris a îngrozit lumea întreagă şi a dat naştere temerii că fenomenul antisemitismului a scăpat de sub control în Franţa.
Ilan Halimi, în vârstă de 23 de ani, a fost răpit de o bandă de imigranţi musulmani şi apoi ţinut prizonier, trei săptămâni, într-o pivniţă pariziană. Răpitorii, care se autointitulează "Barbarii", au cerut bani de răscumpărare familiei şi rabinului unei sinagogi din capitala franceză. Pe 13 februarie, Halimi a fost găsit mort într-o gară din apropierea Parisului. Avea urme de arsuri şi tăieturi adânci pe corp. Cei şapte suspecţi de uciderea tânărului, printre ei şi o femeie, au fost deja arestaţi de poliţia franceză. Principalul suspect, Youssouf Fofana, care-şi spune "Mohamed" ori "Creierul Barbarilor", a reuşit să fugă în Coasta de Fildeş, ţara sa natală. Se pare că "Barbarii" nu sunt la prima răpire a unui evreu, ei căutându-şi victimele printre membrii comunităţii pentru că îi considerau bogaţi. Halimi, susţin deopotrivă anchetatorii şi ministrul de Interne francez, Nicolas Sarkozy, a fost abuzat tocmai pentru că era evreu. "Barbarii" şi-au fotografiat victima în timpul torturii după modelul răpirilor din Irak. Ei l-au mutilat pe Halimi cu nişte cuţite pentru covoare şi l-au opărit cu diverse fluide fierbinţi.
Organizaţia SOS Racisme susţine că dacă se dovedeşte că moartea lui Halimi este o crimă rasială, aceasta va avea urmări negative asupra întregii Franţe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite