Lukoil a dat bani pentru campania lui Băsescu - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă scrie despre donaţia făcută de Lukoil pentru campania lui Băsescu, cadourile miniştrilor de externe şi Paştele Regal. Printre alte subiecte, Copos vrea cele mai valoroase acţiuni vândute de Udrea, iar Evz scrie despre ce înseamnă să fii cioban.

Lukoil a dat bani pentru campania lui Băsescu

PDL a primit donaţii pentru campaniile electorale de anul trecut - la alegerile europarlamentare şi pentru preşedinţie - de la sute de firme, printre care şi Lukoil România. Compania a făcut donaţiile în aceeaşi zi, pe 19 noiembrie 2009, cu trei zile înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale. Eu nu l-am sponsorizat pe Traian Băsescu, ci am dat bani la PDL.  A venit un om de la ei, de la partid, la mine şi mi-a spus că au o acţiune. Dacă banii daţi de compania noastră i-au folosit în campania electorală a lui Traian Băsescu, atunci bravo lor", a declarat pentru România Liberă directorul general al Lukoil România, Constantin Tampiza.

Copos vrea cele mai valoroase acţiuni vândute de Udrea

George Copos vrea să-şi întărească poziţia de acţionar majoritar la societatea Athenee Palace Hilton cu acţiunile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, pe care le vinde instituţia condusă de Elena Udrea.Ministrul a anunţat deja că ar trebui privatizate toate unităţile din turism pe care statul le mai deţine, pentru a putea atrage noi investitori în acest domeniu.Majoritatea celorlalte societăţi mai au doar câteva active funcţionale, în timp ce unele sunt chiar în prag de faliment, potrivit EVZ.

Cadourile miniştrilor români de externe ai anului 2009 valorează mai puţin de 1000 de euro

905 euro valorează cele 16 cadouri primite în anul 2009 de cei doi miniştri ai afacerilor externe care s-au succedat, Cristian Diaconescu şi Cătălin Marian Predoiu, conform unui document obţinut în exclusivitate de cotidianul.ro. Dintre acestea, Diaconescu a păstrat 14 cadouri în valoare de 630 de euro iar Predoiu de 75 de euro. Reprezentantul Partidului Social Democrat care a condus Ministerul Afacerilor Externe, până în septembrie anul trecut, Cristian Diaconescu, a restituit la minister doar o Statuetă lemn din Angola în valoare de 150 Euro şi o plachetă “MAE Vietnam” de 50 Euro. În rest, Diaconescu a păstrat, în condiţiile legii, cadouri în valoare de 630 de euro, scrie Cotidianul.

Un Paşte Regal

Regina Maria vedea în Sfintele Sărbători pascale prilej de a-i ajuta pe alţii – cu bani, cu mâncare, cu îmbrăcăminte. Încerca să fie prezentă oriunde era nevoie, scrie Jurnalul Naţional. Regina Maria evocă un astfel de moment tulburător în cartea "Povestea vieţii mele": "Am împărţit daruri în fiecare casă: aşternuturi, săpun, haine, ciocolată, orez, ţigări, cărţi şi minunate mărgele de sticlă pentru fete".

Ce înseamnă să fii cioban

În pofida unei potenţe proverbiale, datorată chipurile cărnii de oaie, ciobanii nu mai au căutare la fete, iar o viaţă de celibat şi mizerie la oi nu mai e pe placul tinerilor. Oierii au o vorbă: cică ar fi murit mama aia care năştea ciobani, acum mamele fac numai oameni de afaceri şi manechine, scrie EVZ.







Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite