Un comisar de la contabilitatea Poliţiei Române cerea mită pentru deplasările colegilor săi în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ofiţer din cadrul Poliţiei Române a fost reţinut, ieri-dimineaţă, pentru luare de mită. Este vorba despre comisarul-şef Mircea Moraru, angajat în cadul serviciului de contabilitate al

Un ofiţer din cadrul Poliţiei Române a fost reţinut, ieri-dimineaţă, pentru luare de mită. Este vorba despre comisarul-şef Mircea Moraru, angajat în cadul serviciului de contabilitate al IGPR. El a fost chemat de procurorii DNA pentru audieri, după ce ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au reuşit să probeze faptul că poliţistul ar fi cerut bani mai multor ofiţeri care au efectuat deplasări în ţară şi în străinătate pentru a le aproba deconturile.

Mai mult, ar fi făcut deconturi şi pe numele altor persoane pentru a-şi rotunji veniturile. Cazul lui Moraru a intrat în atenţia ofiţerilor DGA, după ce patru poliţişti care se aflau în Italia, pentru a ajuta autorităţile locale în rezolvarea cazurilor de infracţiuni comise de români, au depus plângeri în acest sens.

Poliţiştii susţin că ofiţerul de la contabilitate ar fi pretins şi primit sume cuprinse între 8 şi 20 milioane de lei vechi pentru a le deconta facturile telefonice. Moraru va fi prezentat la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

Indiferent de măsura pe care o va lua instanţa, nu vom tolera asemenea situaţii
Gheorghe Popa, Şeful Poliţiei Române

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite