O contabilă de la Administraţia Drumurilor, ucisă în casa mamei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără de 21 de ani a fost găsită moartă, în noaptea de duminică spre luni, în apartamentul mamei sale, de pe Şoseaua Panduri din Capitală. Fata era legată de mâini şi în

O tânără de 21 de ani a fost găsită moartă, în noaptea de duminică spre luni, în apartamentul mamei sale, de pe Şoseaua Panduri din Capitală.

Fata era legată de mâini şi în stare avansată de putrefacţie. Vecinii sunt îngroziţi şi cred că ar fi vorba despre răzbunarea unuia dintre cei doi iubiţi ai tinerei, care, spun ei, erau deosebit de violenţi şi ar fi putut să facă acest gest.

Cadavrul Alinei Georgeta Bărac a fost descoperit de sora sa mai mică, Gabriela Bărac, în vârstă de 19 ani, duminică seara, în jurul orei 22, când s-a întors împreună cu prietenul ei de la mare. "S-a speriat foarte tare, a sunat la poliţie şi şi-a anunţat mama.

Tânăra era doar în lenjerie intimă şi era legată de mâini, era foarte umflată şi mirosea îngrozitor", a spus unul dintre vecini. Mama fetelor, Ioana Oprea, plecase încă de vineri seara la ţară, împreună cu concubinul său. Femeia divorţase cu mai mult timp în urmă de Gheorghe Bărac, iar fata cea mare rămăsăse cu el, în cartierul Militari.

În seara plecării, femeia o chemase pe Alina să rămână peste noapte în apartamentul ei, iar tânăra venise şi cu nişte acte de la firma unde lucra, pentru a-şi termina rapoartele acasă. Alina Georgeta Bărac era contabilă la Departamentul bilanţ al Direcţiei Financiare din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi, potrivit surselor din această companie, vineri a fost la serviciu.

"Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat, nu s-a auzit niciun zgomot, mai ales că bucătăria lor este lipită de dormitorul nostru, iar de fiecare dată auzim chiar şi când dau drumul la apă. Din câte am aflat, se pare că cel care a omorât-o a luat şi cheile şi telefonul fetei, pentru că atunci când a venit poliţia, nu au găsit urme de forţare la uşă", a spus Marian Bucur, alt vecin al familiei. Ioana Oprea, mama Alinei, stătea de aproximativ cinci ani în apartamentul 42 de la etajul opt al blocului P20 din strada Pandurilor numărul 11, iar cei care o cunosc spun că era o femeie liniştită, dar că "nu prea se băga în vorbă cu lumea".

Alina însă se pare că avea "un anturaj suspect", după cum spun unii dintre vecini. Marian Bucur a mai spus că a auzit cum, în momentul în care a venit acasă, "mama fetelor striga nişte nume. Nu pot să spun cu certitudine pe cine striga, dar femeia susţinea că a omorât-o cineva. În plus, îl acuza şi pe tatăl Alinei, dar mai mult nu ştiu".

Doi bărbaţi sunt pricipalii suspecţi

Surse din rândul anchetatorilor confirmă faptul că tânăra avusese doi iubiţi, unul Ionuţ, de care se despărţise în urmă cu patru ani, iar celălalt, Aurel Preda, pe care, de asemenea, îl părăsise în urmă cu un an şi jumătate, dar care o căutase în nenumărate rânduri.

Poliţiştii au demarat o anchetă, iar primele concluzii au dus la faptul că este vorba despre "o moarte suspectă, violentă, produsă prin asfixie mecanică, dar nu au fost identificate alte urme de violenţă". Poliţiştii iau în considerare şi ipoteza că Alina ar fi fost legată de mâini, picioare şi gât, în aşa fel încât să se sugrume singură, în cazul în care ar fi încercat să se elibereze, după un procedeu numit "Legătura chinezească". Criminaliştii au stabilit un cerc de suspecţi, printre care se află, potrivit unor surse din Poliţia Capitalei, şi cei doi prieteni ai tinerei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite