“Tot mai puţine familii italiene se conectează la internet. Caz unic în Uniunea Europeană” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa de astăzi din Peninsulă scrie astăzi despre anunţul făcut de compania Telecom Italia, potrivit căruia se vor face 4000 de disponibilizări. Un alt subiect de actualitate este cel al arestării a doi terorişti marocani care plănuiau mai multe atentate la Milano.

Doi marocani arestaţi la Milano: pregăteau atentate teroriste”, anunţă cotidianul “Corriere della Sera”. Doi marocani au fost arestaţi ieri la Brianza, în apropiere de Milano. Cei doi erau afiliaţi grupării teroriste islamice Al Qaeda şi proiectau atentate pe teritoriul Italiei, cu precădere la Milano. Printre ţintele teroriştilor se aflau sediul Chesturii milaneze şi Domul din Milano. Unul dintre marocani era predicator la un centru islamic aflat în apropierea reşedinţei premierului italian Silvio Berlusconi.

Telecom Italia a anunţat că va disponibiliza 4000 de angajați”, scrie tot “Corriere della Sera”. Planul italian al Telecom Italia, care va fi prezentat în această dimineaţă , în mod oficial la Londra, prevede 4000 de reduceri de personal, care se adaugă celor 5000 de concedieri prevăzute până în anul 2010. Telecom Italia îşi propune, de asemenea, să reducă din costurile la nivel de grup.

Tot mai puţine familii italiene se conectează la internet. Este un caz unic în Uniunea Europeană”, titrează cotidianul “La Repubblica”. Scade răspândirea internetului în Italia. În anul 2008 un procent de 42% dintre familiile italiene s-a conectat la internet, cu 1% mai puţin decât în anul precedent. Cazul Italiei este unic în Uniunea Europeană, deoarece toate celelalte 27 de ţări ale Uniunii au înregistrat o creştere a popularității internetului în rândul familiilor. Italia stă prost şi la capitolul informatizării serviciilor: serviciile bancare (15% faţă de 28%, media la nivelul Uniunii Europene), cumpărături online (7% faţă de 25% , procentul UE), precum şi lectura ziarelor online (17% în Italia şi 26% la nivel european).

Tensiuni între India şi Pakistan din cauza teroriştilor”, relatează cotidianul “La Stampa”. Pakistanul nu va extrăda niciunul dintre teroriştii căutaţi pentru atentatele de săptămâna trecută de la Mumbai, dacă guvernul indian nu va furniza probe suficiente ale vinovăţiei lor. Acesta este anunţul făcut de preşedintele pakistanez Asif Ali Zardari, în timpul vizitei întreprinse ieri în Statele Unite, şi făcut public de o televiziune indiană.

Bursele europene deschid în scădere”, anunţă ediţia online a cotidianului “Il Messagero”.  Bursele asiatice au deschis ziua de azi cu un indice pozitiv. În schimb, bursele din Europa au început ziua pe roşu: Milano Mibtel  cu -0,37%, Frankfurt cu -1,48%, Paris -1,18%. Bursa din Londra este singura care a deschis cu un indice pozitiv cu +0,11%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite