Conductele, bombe cu ceas - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă scrie despre pericolul conductelor, posibilul cutremur din România şi declaraţia Elenei Udrea. Printre alte subiecte, ultima pepinieră a Capitalei va fi distrusă, iar contractul de cesiune a autostrăzii Comarnic- Braşov nu mai seamănă cu cel iniţial.

Conductele, bombe cu ceas

Oraşele României ascund, sub stratul de asfalt, adevărate bombe, „detonate” nu de puţine ori de muncitorii care intervin pentru remedierea unei defecţiuni, fără a avea însă o idee clară despre păienjenişul de ţevi îngropate în subteran. Motivul: nicio autoritate locală, nici măcar cele din Capitală, nu au o evidenţă clară a reţelelor de utilităţi publice, iar, atunci când intervin, echipele de muncitori de la societăţile de utilităţi publice se bazează adesea pe hărţi incomplete sau cu infor maţii eronate. Invocând lipsa fondurilor necesare realizării unei hărţi de tip GIS (sistem informatic geografic - n.r.), administraţiile locale ridică din umeri şi se mulţumesc să afirme că lucrează la remedierea situaţiei, scrie Evenimentul Zilei.

Viitorul cutremur din România va fi mai puternic decât cel din 1977

Potrivit profesorului Mircea Radulian de la Institutul Naţional de Fizică al Pământului, românii trebuie să fie avertizaţi că, în viitorul apropiat, va avea loc un cutremur mai mare decât cel din 1977, scrie Cotidianul.“În Vrancea există două segmente active. Ele se comportă independent. Noi am observat că există o alternanţă. Că mai întâi se produc cutremure în segmetul inferior, apoi în cel superior. Avem elemente care ne fac să credem că un cutremur se va produce la adâncime mai mare. Cutremurele mai adânci sunt mult mai periculoase pentru Moldova", a declarat profesorul Mircea Radulian.

Udrea: "Eu şi domnul Berceanu suntem cei mai mari constructori ai Guvernului"

Banii abia ajung pentru plata datoriilor către constructori, pentru lucrări efectuate anul trecut sau în această iarnă, nicidecum pentru autostrada Bechtel, centura Bucureştilor sau pentru operaţiunea plombarea găurilor din şoselele României. Singura speranţă este, în opinia oficialilor de la Transporturi, rectificarea bugetară, adică decizia Guvernului de a lua bani de la un minister pentru a-i da altuia. Întrebată de Gândul dacă nu va fi concurenţă între proiectele de drumuri şi cel de construcţie a 25.000 de case la ţară pentru doctori, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării, susţine că "în niciun caz domnul Berceanu nu are motive de invidie. "Eu şi cu domnul Berceanu suntem cei mai mari constructori ai Guvernului, categoric este nevoie şi de drumuri, deci banii trebuie împărţiţi", a declarat pentru Elena Udrea.

Blocuri cu 45 de etaje, în Pepiniera Tei Toboc

30 de hectare de spaţiu verde, sute de copaci şi vegetaţie. Este vorba despre ultima pepinieră a Capitalei. Nu va mai purta acest nume pentru că va fi transformată într-un cartier rezidenţial. Arborii vor fi seceraţi, în locul lor fiind construite 21 de blocuri, două dintre acestea având 45 de etaje. Bucureştenii mai aveau o singură pepinieră, cea din Sectorul 2 - Tei Toboc, de care nimeni nu se atinsese până acum. Din păcate, a venit şi ziua în care aceasta a fost ochită de băieţii deştepţi şi tranşată după bunul plac. 30 de hectare de spaţiu verde vor fi defrişate dintr-un total de 74 pentru a face loc unui complex rezidenţial, potrivit Jurnalul Naţional.

Comarnic-Braşov: Contractul, semnat peste noapte, nu mai seamănă cu oferta

Contractul de concesiune a autostrăzii Comarnic-Braşov, semnat în luna ianuarie de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, cu asocierea franco-elenă Vinci-Aktor, nu mai seamănă cu oferta depusă de cele două firme la licitaţie. Prevederi favorabile statului din ofertă au devenit clauze defavorabile statului în contract. Procentajul banilor care revine statului din încasarile suplimentare ale concesionarului Vinci-Aktor, anume 50% din acestea, element de bază al ofertei prin care cele două firme au câştigat licitaţia, nu se mai regăseşte în contractul de concesiune, informează România Liberă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite