O nouă comisie de anchetă, o nouă şansă pentru "conferenţiarul" Sorin Simion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce ziarul Adevărul a dezvăluit faptul că Sorin Simion şi-a construit cariera prin plagiat, acesta a fost suspendat din activitatea didactică, dar decizia finală s-a împotmolit în

După ce ziarul Adevărul a dezvăluit faptul că Sorin Simion şi-a construit cariera prin plagiat, acesta a fost suspendat din activitatea didactică, dar decizia finală s-a împotmolit în comiţii şi comitete.

Adevărul a relatat "pagină cu pagină" despre plagiatele în baza cărora medicul Sorin Simion a obţinut titlurile de doctor în Medicină şi conferenţiar. Ca urmare, conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" a urgentat finalizarea verificărilor asupra lucrărilor incriminate. În baza concluziei Comisiei de etică, din cadrul UMF, senatul Universităţii a propus suspendarea "conferenţiarului" din activitatea didactică. "Dosarul" a ajuns la o altă comisie de etică, de data aceasta a Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Concluzia a fost aceeaşi, dar decizia finală trebuia luată de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU). Aici s-a decis că este nevoie de o comisie formată din cinci specialişti din ţară.

Miron Dumitru, secretar de stat: "Respectăm procedura"

La nivelul Educaţiei şi Cercetării, lucrurile par a fi simple. "Dacă nu respectăm acelaşi circuit prin care doctorul Simion a primit titlurile, riscăm să fim daţi în judecată", ne-a declarat Miron Dumitru, secretarul de stat pentru învăţământul superior. În acelaşi context mai aflăm că nou-înfiinţata comisie nu a fost convocată. "Deocamdată am trimis notificările celor cinci membri. Dacă aceştia vor fi de acord să facă parte din această comisie, vor analiza dosarul în speţă, astfel încât la 27 aprilie propunerea lor să fie consacrată printr-un ordin de ministru", ne-a mai declarat secretarul de stat. Aşadar, soluţia finală va aparţine acestei comisii, iar dacă norocul va face ca printre membrii ei să se regăsească şi prieteni de-ai lui Sorin Simion, plagiatul va fi foarte greu de dovedit. De altfel, unul dintre aceşti membri a fost identificat ca fiind un apropiat de-al lui Simion, dovada în acest sens fiind participarea lor cu o lucrare comună la un congres de la Oradea, în 2006. Pe de altă parte, cei care au sesizat şi reclamat plagiatul (profesori şi studenţi) se declară contrariaţi de termenele lungi ale întrunirilor din comisii. În acelaşi sens, mucaliţii din breasla chirurgilor se întreabă de ce nu fac parte din comisie şi filologi, ca să constate în câteva minute reproducerea mot à mot a lucrărilor plagiate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite