Dead-line pentru atestatul de comercializare a produselor energetice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dead-line pentru atestatul de comercializare a produselor energetice
Dead-line pentru atestatul de comercializare a produselor energetice

Firmele care comercializează produse energetice în regim engros sau en detail trebuie să se înregistreze la autoritatea vamală teritorială până la 22 noiembrie, potrivit Agenţiei Naţionale de Adimistrare Fiscală (ANAF).

Pentru obţinerea atestatului, firmele trebuie să îndeplinească şi câteva cerinţe.

În primul rând, firma trebuie sã aibã înscrisã în obiectul de activitate - potrivit Clasificãrii activitãţilor din economia naţionalã CAEN - activitatea de comercializare în sistem engro sau en detail a produselor energetice pentru unitatea de comercializare pentru care se solicitã înregistrarea.

În plus, firma nu trebuie să fie în stare de insolvenţă, condiţii dovedite cu certificatul constatator emis de oficiul Registrului Comerţului. Agentul economic trebuie să dovedească, prin certificatul de atestare fiscală, că nu are datorii.

Totodată, compania trebuie să nu fi fost sancţionată contravenţional cu oprirea activităţii de comercializare a produselor accizabile, pe o perioadă cuprinsă între una şi trei luni. Această condiţie se dovedeşte prin cazierul fiscal.

ANAF mai transmite că spaţiul de comercializare trebuie să fie dotat cu rezervoare verificate metrologic, cu rigle gradate (cu excepţia skid-urilor GPL) şi cu pompe de distribuţie. Acestea trebuie să fie verificate metrologic sau să aibă certificat de calibrare, aflat în perioada de valabilitate.

Totodată, firma trebuie să dovedească existeţa unui sistem de gestiune a stocurilor, conectat la pompele de distribuţie şi la casele de marcat. Este obligatorie şi existenţa unui sistem de supraveghere video a zonelor de descărcare în rezervoare.

Potrivit ANAF, nerespectarea termenului de atestare constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 20.000 de lei la 100.000 de lei şi confiscarea sumelor rezultate din vânzări.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite