Cum combatem "depresia kilogramelor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit nutriţioniştilor, dacă urmăm cinci sfaturi de bază pentru un regim de viaţă sănătos, putem ajunge să scădem în greutate Timpul petrecut în aer liber şi înlocuirea

Potrivit nutriţioniştilor, dacă urmăm cinci sfaturi de bază pentru un regim de viaţă sănătos, putem ajunge să scădem în greutate

Timpul petrecut în aer liber şi înlocuirea dulciurilor cu fructe şi legume ne ajută să pierdem kilogramele în plus care ne-au cauzat starea de anxietate.

Vara este sezonul în care se manifestă cele mai multe depresii cauzate de kilogramele în plus acumulate în timpul iernii. Există numeroase diete şi sfaturi destinate persoanelor care doresc să slăbească rapid.

Majoritatea acestora au la bază pastile-"minune", cocktailuri care reduc pofta de mâncare sau înfometarea. Însă cel mai sănătos mod de scădere în greutate este echilibrarea dietei, o alimentaţie la ore corespunzătoare şi un program constant de exerciţii fizice.

Faceţi mişcare - mergeţi, faceţi curat, dansaţi, pe scurt faceţi cât mai multă mişcare. Zilele mai lungi sunt perfecte pentru a ieşi din casă şi a face mai multe exerciţii fizice. Pentru a ne ridica moralul, trebuie să ne stabilim un program de alimentaţie şi exerciţii fizice, deoarece în acest fel simţim că facem ceva pentru a ne îmbunătăţi aspectul.

Este mult mai eficient să strecurăm reprize scurte de aerobic, de-a lungul zilei, decât să ne programăm riguros două ore de mişcare pe zi. Orice fel de mişcare, realizată câte zece minute pe oră, ne face ca la sfârşitul zilei să acumulăm aproximativ 80 de minute de activitate fizică.

Nu consumaţi băuturi acidulate - aceste băuturi trebuie complet eliminate din dietă, chiar dacă este vorba despre sucuri dietetice sau apă minerală. Oamenii consideră în mod eronat că o sticlă de suc dietetic îi poate ajuta să slăbească, însă cea mai bună alegere este apa plată, deoarece aceasta hidratează cu adevărat corpul.

Apa este un element important într-o dietă echilibrată, deoarece aceasta, consumată în timpul mesei, ajută la o mai bună digestie, fără a aduce un aport de calorii sau îndulcitori organismului.

Petreceţi cât mai mult timp în aer liber - ieşiţi afară din casă, petreceţi cât mai mult timp în natură, mergeţi într-un parc de distracţii. În acest fel veţi ajunge să vă distraţi, să faceţi mişcare şi să pierdeţi în greutate, în acelaşi timp. În loc să staţi pe bancă în parc în timp ce copiii se joacă, vă puteţi implica într-un joc distractiv. O altă modalitate de a vă distra în timp ce scăpaţi de kilogramele deranjante este să începeţi să practicaţi un sport de vară.

Mâncaţi multe legume şi fructe proaspete - acestea sunt o adevărată comoară pentru sănătate, deoarece ne ajută să slăbim în timp ce organismul primeşte foarte puţine calorii. Încercaţi să dublaţi cantitatea de fructe şi legume consumate în timp ce reduceţi la jumătate porţia de carne.

Goliţi-vă casa de mâncărurile tentante!

Înainte de a începe să vă schimbaţi dieta, încercaţi să vă curăţaţi toate dulapurile astfel încât să nu mai existe tentaţii culinare. Scăpaţi de toate dulciurile, produsele de patiserie, de mâncărurile bogate în calorii şi de gustările de noapte. Atunci când simţiţi că nu mai rezistaţi fără dulciuri, mergeţi şi cumpăraţi o singură porţie din dulcele la care aţi poftit, pentru a nu fi tentat să mâncaţi şi în altă zi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite