Un clujean, singurul român din orchestra YouTube

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Titus Flueraş a fost selectat dintr-un număr de peste 3.000 de candidaţi din întreaga lume. Artistul este violonist şi profesor de vioară la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.

Acesta va urma să cânte alături de ceilalţi muzicieni ai orchestrei, în total 80 de artişti, pe 15 aprilie în New York, la Carnegie Hall, una dintre cele mai mari săli de concerte din întreaga lume.
Compoziţia pe care a trebuit să o interpreteze în vederea selectării lui a fost semnată special pentru acest eveniment de muzicianul de origine chineză, Tan Dun, care are în palmares câteva premii Grammy şi Oscar. Clujeanul a trebuit să cânte partitura la vioară în faţa unui webcam, după indicaţiile unui dirijor virtual, iar apoi să posteze filmarea online. „Am hotărât să mă înscriu mai ales datorită faptului că am văzut că este implicată în cadrul proiectului şi London Symphony Orchestra, una dintre cele mai cunoscute din lume, cea care a cântat iniţial compoziţia lui Tan Dun”, ne-a explicat Titus Flueraş.
Concurenţă acerbă
Clujeanul a fost selectat dintr-un număr de peste 3.000 de candidaţi din întreagă lume, el fiind singurul român care va face parte din ineditul proiect. „Ca să atragi atenţia în muzica clasică, trebuie să faci ceva ieşit din comun. Se ştie care este puterea internetului şi pentru mine poate însemna o promovare foarte bună şi şansa să devin şi mai cunoscut la nivel mondial”, a explicat Flueraş.
El nu este la prima experienţă internaţională. A susţinut concerte în multe ţări europene, dar şi în Africa de Sud. În 2003, a participat alături de Filarmonica „Transilvania” la un turneu de 22 de concerte în Europa alături de legendara trupă Deep Purple.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite