Din clasa a VIII-a, în armată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Apărării Naţionale încearcă să-i convingă pe elevi să urmeze o carieră militară. Campaniile ministerului se vor derula în gimnazii şi licee şi încearcă să aducă la cunoştinţa tinerilor oportunităţile oferite de armată.

Ministerul Apărării Naţionale derulează, până în 10 martie, două campanii de recrutare prin Centrul Militar Judeţean Mureş, respectiv încercarea de a convinge absolvenţii de gimnazii şi liceu să urmeze colegiile ori academiile militare şi recrutările de soldaţi voluntari.
Potrivit maiorului Cristian Cioba de la Biroul informare-recrutare din cadrul CMJ Mureş, din 26 ianuarie până pe 10 martie are loc selecţia şi admiterea la colegiile militare. „Vrem să promovăm instituţiile Ministerului Apărării în unităţile civile de învăţământ din judeţ, absolvenţilor claselor a VIII-a fiindu-le prezentate colegiile Militare din Alba Iulia, Breaza şi Câmpulung Moldovenesc”, ne-a declarat Cristian Cioba.
Apoi, în perioada 10 martie - 10 aprilie, în licee va avea loc promovarea ofertelor academiilor forţelor terestre din Sibiu, a forţelor aeriene din Braşov, a forţelor navale din Constanţa, precum şi Academia Tehnică şi Academia de Medicină Militară din Bucureşti, cea din urmă cu o secţie şi la UMF Târgu-Mureş.

Examene dificile

„Cei care optează pentru medicină militară susţin admiterea împreună cu cei de la UMF, aceleaşi probe şi subiecte, însă numai după trecerea probelor eliminatorii, respectiv testări fizice, psihologice şi de limbă engleză. Fiind vorba de 10-15 locuri, se intră cu medii foarte mari. Cei care pică la medicină militară pot accede, prin medie, la facultatea civilă, dacă şi-au exprimat această opţiune”, a explicat mr. Cioba.
Prima serie de recrutări pentru soldaţi voluntari s-a încheiat pe 5 ianuarie, iar din februarie - martie începe alta. Cristian Cioba a arătat că s-au prezentat 230 de tineri din judeţ, 149 au finalizat dosarul medical, din aceştia 53 au fost admişi şi şi-au început pregătirile, iar 27 au rămas admişi în aşteptare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite