Poliţiştii creştini vor paşapoarte, nu şi „cipul Satanei” - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre paşapoartele poliţiştilor creştini, creşterea turismului internaţional sau un angajat Google din Bistriţa. Printre alte subiecte, centura Capitalei se inaugurează în acest an, mai scurtă şi fără poduri, iar elevii de la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" sunt admişi la universităţi de top din întreaga lume.

Poliţiştii creştini vor paşapoarte, nu şi „cipul Satanei”. Noile paşapoarte biometrice, numite şi „ale Satanei” printre credincioşi, nu-i bagă în sperieţi pe membrii Asociaţiei Poliţiştilor Creştini. Eliberarea paşapoartelor cu cipuri biometrice – proces finalizat ieri, odată cu intrarea în sistem şi a ultimului judeţ, Vrancea nu-i bagă în sperieţi pe poliţiştii care şi-au dedicat viaţa Lui Dumnezeu. Actele au stârnit controverse încă de la apariţie printre creştinii radicali, pe motiv că ar fi un semn al Apocalipsei - codul de bare ar include „numărul satanic” 666. Membrii Asociaţei Poliţiştilor Creştini din România (APCR) sunt de acord să-şi facă aşa-numitul „paşaport al Diavolului”, fără frica unei Apocalipse iminente, scrie Evenimentul Zilei.    

Turismul internaţional va creşte în 2010 cu 3-4%. După o revenire în ultimul trimestru al anului trecut, secretarul general al forului afiliat Naţiunilor Unite a declarat că estimează o creştere de 3-4% anul acesta în sectorul turismului. Organizaţia Mondială a Turismului a anunţat că sectorul turismului s-a restrâns la nivel mondial cu 4% anul trecut, adică la 880 sosiri internaţionale. Această scădere este mai redusă decât se aşteptau specialiştii din cauza creşterii industriei din ultimele 3 luni, scrie Cotidianul.

Un bistriţean la Google. Cosmin Negruşeri are 28 de ani şi de aproape patru ani este angajat Google, având şansa să lucreze chiar în faimosul Googleplex, centrul din Mountain View, California. Proiectul său de bază este parte a "Google Ad Manager", mai precis un produs care se ocupă cu optimizarea preţurilor pentru diverse tipuri de reclame de pe site-uri. Variază între optimizări matematice, lucrul cu clienţii sau dezvoltare de site-uri web, notează Jurnalul Naţional.

Centura Capitalei se inaugurează în acest an, mai scurtă şi fără poduri.
Lărgirea la patru benzi a centurii Bucureştilor va fi gata în acest an, însă fără poduri şi fără să facă legătura între cele două autostrăzi. Construcţia podurilor ar putea fi pasată la Consiliul Judeţean Ilfov. Cu un efort bugetar de aproape 100 milioane de euro, lărgirea la patru benzi a centurii de nord a Capitalei se va încheia în acest an, însă investiţia nu va aduce, cel puţin deocamdată, mari avantaje pentru şoferii care vor să ocolească Bucureştiul. Concret, partea carosabilă va fi extinsă la patru benzi pe o lungime de 20,46 km, între DN7 şi DN2, proiect care a fost estimat la 93,58 milioane de euro, anunţă Gândul.

Admişi la universităţi de top din întreaga lume. În fiecare an, de la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa pleacă să studieze la universităţi din străinătate zeci de elevi. Din promoţia 2009 au fost admişi la universităţi străine nu mai puţin de 28 de absolvenţi ai acestui liceu, cei mai mulţi dintre ei olimpici. Elevii constănţeni studiază la universităţi din Anglia, Elvetia, Germania, Austria, dar şi America, potrivit România Liberă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite