"Ne cerem scuze elevilor si parintilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imediat dupa ce cadrele didactice au hotarat continuarea grevei generale, Aurel Cornea, unul dintre liderii federatiilor din invatamant, ne-a spus care vor fi pasii necesari in solutionarea

Imediat dupa ce cadrele didactice au hotarat continuarea grevei generale, Aurel Cornea, unul dintre liderii federatiilor din invatamant, ne-a spus care vor fi pasii necesari in solutionarea revendicarilor profesorilor.
- Cand se va termina greva?
- Nu noi decidem acest lucru, ci guvernul. Vom sta in greva pana cand Puterea va face o negociere cat de cat serioasa. Cred ca, in acest moment deosebit de greu, ar trebui sa nu ne mai trateze cu indiferenta. Daca ei sunt dispusi in continuare sa plateasca nemunca, asa cum au facut dand compensatii mult mai mari minerilor, mi se pare firesc sa plateasca si munca noastra, a intelectualilor, care este una de calitate.
- Este compromis anul scolar din cauza grevei generale din invatamant?
- In nici un caz nu este compromis. La nivelul unitatilor de invatamant s-au luat masuri de recuperare a orelor pierdute. Sub nici o forma nu se pune problema inghetarii anului scolar.
- Ce le transmiteti elevilor si parintilor?
- Le multumim pentru solidaritate, pentru faptul ca au fost alaturi de noi in toate aceste momente grele. Ii rugam sa ne scuze pentru tot deranjul pe care il pricinuim in aceste zile si ii rugam sa ne inteleaga. Dorim sa stie, totusi, ca e un strigat de disperare al nostru pentru situatia grea si grava in care se afla scoala romaneasca din punctul de vedere al dotarilor, al investitiilor si al mijloacelor de invatamant si din punctul de vedere al salarizarii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite