În centrul Aradului se plantează platani şi conifere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Plămânii" oraşului Arad sunt resuscitaţi. Edilii din localitate au hotărât să planteze şi anul acesta platani şi conifere pentru a reduce poluarea în cele mai aglomerate zone ale

"Plămânii" oraşului Arad sunt resuscitaţi. Edilii din localitate au hotărât să planteze şi anul acesta platani şi conifere pentru a reduce poluarea în cele mai aglomerate zone ale oraşului. Campania este finanţată din fonduri de la bugetul local. Platanii vor fi plasaţi pe marginea şoselelor, ştiut fiind că sunt arbori rezistenţi la poluare.

Primăria municipiului Arad a demarat plantarea de arbori în zonele cele mai aglomerate din oraş pentru reducerea poluării, dar, concomitent, a început şi construirea unui parc, fix în centrul oraşului.

Arborii din noul Parc Podgoria vor reduce gradul de poluare din cea mai aglomerată zonă a oraşului. Acesta va fi dotat şi cu multe zone gazonate, roduri de flori şi arbuşti decorativi. Se vor monta bănci, coşuri de gunoi şi vor fi instalate câteva lucrări de artă contemporară, realizate de sculptorul Dumitru Şerban în cadrul proiectului "Şapte Sculpturi pentru Oraşul Meu". Au mai fost plantaţi arbori noi şi în parcul "Academician Caius Iacob", acţiune la care au participat, alături de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, mai mulţi copii şi câţiva ziarişti. Doi micuţi au purtat pe piept câte un îndemn pentru protejarea spaţiilor verzi. "

Pentru acest an sunt prevăzute plantări masive de arbori în mai multe zone din oraş. Pe strada Petru Rareş, din cartierul Grădişte, se vor planta 100 arbori din specii foioase şi 10 brazi, pe şoseaua de centură din Subcetate vor fi plantaţi încă 100 de stejari şi platani, iar pe strada Ogorului, din cartierul Aradul Nou, vor apărea încă 250 de arbori diverşi. De asemenea, în toate cartierele se vor face amenejări diverse şi se vor planta încă 150 arbori, în locul celor uscaţi", a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe. (Paula Bulzan)

În ultimii trei ani, 6.000 de arbori

Începând din anul 2005 şi până în prezent, Primăria Municipiului Arad a plantat aproximativ 6.000 de arbori în oraş: 2.500 în anul 2005, 1.000 în anul 2006, 2.400 în anul 2007. Un număr de circa 3.000 de puieţi au fost distribuiţi asociaţiilor de locatari pentru amenajarea spaţiilor verzi din cartierele de locuinţe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite