"Nu vom ceda niciodata in fata terorii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"In numele victimelor de la New York, Washington, Bali, Nairobi, Madrid si, acum, Londra, ne vom razbuna si vom face dreptate", afirma cotidianul londonez cu cel mai mare tiraj Sun, care reaminteste

"In numele victimelor de la New York, Washington, Bali, Nairobi, Madrid si, acum, Londra, ne vom razbuna si vom face dreptate", afirma cotidianul londonez cu cel mai mare tiraj Sun, care reaminteste cuvintele rostite de Winston Churchill, in 1941, in toiul bombardamentelor germane asupra capitalei britanice: "Niciodata, niciodata nu vom ceda". Marea Britanie s-a trezit, ieri dimineata, in euforia vestii ca a fost aleasa ca loc pentru desfasurarea Olimpiadei din 2012, scrie Daily Mail, care continua: "La numai cateva ore dupa aceea, euforia a disparut. Nu trebuie sa ne leganam in iluzii, vom fi nevoiti sa sacrificam o parte din vechile noastre drepturi daca vrem sa ne protejam cetatenii". Nicicand, contrastul dintre manifestarile de triumf ca Londra va gazdui din nou Jocurile Olimpice si brusca noastra vulnerabilitate nu a fost mai mare, sustine, in acelasi sens, Daily Telegraph.
"Victimele masacrului din 7/7 vor fi razbunate"
"Nemernicii", proclama, cu litere uriase, pe prima sa pagina Daily Star. "Nu ne vom lasa infranti si vom face dreptate pentru victimele masacrului din 7/7", scrie cotidianul, facand aluzie la simbolul cifric 11/9, sub care este cunoscut atacul din 9 septembrie 2001 impotriva turnurilor gemene de la World Trade Center si a Pentagonului. Multi vor fi inclinati sa stabileasca o legatura intre mortii inregistrati la Londra si interventia militara din Irak, afirma in editorialul sau The Times. Este un mod gresit de gandire, considera editorialul, care aminteste ca Al-Qaida si gruparile sale subsidiare nu au avut nevoie de inlaturarea de la putere a lui Saddam Hussein pentru a-si declansa atacurile. "Londra a fost atacata, conchide ziarul, deoarece extremistii doresc sa extinda "razboiul sfant" impotriva societatilor democratice".Editorialistul Robert Fisk, de la The Independent, nu este de acord cu acest punct de vedere. "Era limpede ca Marea Britanie va deveni o tinta, din momentul in care Tony Blair a decis sa se alature razboiului lui George Bush impotriva terorii si sa participe la invadarea Irakului", sustine editorialistul, potrivit caruia teroristii incearca sa-l determine pe Blair sa retraga trupele din Irak si sa inceteze sprijinul fata de politica lui Bush. Aceasta opinie contrasteaza cu aceea a ziaristilor de la Daily Express, potrivit carora soldatii britanici lupta pentru democratie si libertate, impotriva tiraniei, in vreme ce atentatele de ieri reprezinta un atac impotriva diversitatii vietii politice si culturale britanice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite