Al 12-lea ceas a batut in Delta Dunarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ulite pustii, oameni inspaimantati, gaini, rate si gaste gazate, apoi arse sub privirea localnicilor. Tristete si neputinta. Satenii din satul Ceamurlia de Jos, judetul Tulcea, isi blesteama zilele

Ulite pustii, oameni inspaimantati, gaini, rate si gaste gazate, apoi arse sub privirea localnicilor. Tristete si neputinta.
Satenii din satul Ceamurlia de Jos, judetul Tulcea, isi blesteama zilele dupa ce zeci de oratanii li s-au prapadit. Peste 300 de pasari suspecte de gripa aviara au murit pana acum numai in judetul Tulcea. Localitatile tulcene Maliuc si Ceamurlia de Jos sunt in carantina de gradul zero. Cu toate acestea, sambata, zeci de pasari ale localnicilor pasteau nestingherite si se balaceau in lacul Razem, focarul principal al gripei aviare din Tulcea. La barajul pe care autoritatile l-au format pentru a izola localitatea se aflau sambata dimineata doar un agent de circulatie, un jandarm si un pompier. Satenii ieseau si intrau in voie, pe o alta cale, in caruta sau pe jos, in vazul organelor de ordine. Localnicii nu sunt informati, nu iau in serios pericolul imbolnavirii si continua sa consume carnea pasarilor domestice, chiar daca acestea dau semne de imbolnavire.
Citeste in Pag. actualitate

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite