Încă opt cazuri de gripă porcină au fost confirmate la New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă opt cazuri de gripă porcină au fost confirmate în cazul a opt elevi din New York, a anunţat duminică şeful serviciilor de sănătate ale metropolei americane, Thomas Frieden, potrivit AFP.

Frieden a confirmat într-o conferinţă de presă că aceşti elevi infectaţi cu virusul gripei porcine învaţă cu toţii la Şcoala pregătitoare St Francis din cartierul Queens, din estul New Yorkului.

Zeci de elevi ai acestei şcoli s-au plâns de simptome gripale începând de joi.

Două noi cazuri de gripă porcină au fost confirmate sâmbătă în Kansas, fiind vorba despre un pacient încă bolnav şi unul vindecat. Bilanţul este în prezent de 18 cazuri dovedite de gripă porcină în Statele Unite.

Virusul poate deveni şi mai periculos, avertizează specialiştii


Organizaţia Mondială a Sănătăţii apreciază că este posibil ca virusul gripei porcine, care se află la originea a 20 de decese în Mexic, să evolueze şi să devină "mult mai periculos", informează AFP.

"Este foarte posibil ca virusul să evolueze. Când virusurile evoluează, este clar că pot deveni şi mai periculoase pentru populaţie", a declarat directorul general-adjunct al OMS care se ocupă de securitatea sanitară şi a mediului, Keiji Fukuda, într-o conferinţă de presă telefonică.

Sâmbătă OMS avertizase în privinţa "potenţialului pandemic" al noului virus al gripei porcine de tip A/N1H1 care se transmite de la om la om şi care s-a răspândit în Mexic şi Statele Unite.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite