Noi cazuri de pasari bolnave in Delta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi cazuri de gripa aviara au fost inregistrate in doua zone din Delta. Virusul gripei aviare a fost izolat in golful Muzura la cinci lebede de vara si in Obretinul Mic la trei pasari (o gaina de

Noi cazuri de gripa aviara au fost inregistrate in doua zone din Delta. Virusul gripei aviare a fost izolat in golful Muzura la cinci lebede de vara si in Obretinul Mic la trei pasari (o gaina de balta si doua lebede de vara). Oficialii Ministerului Agriculturii au anuntat ca probele vor fi transmise catre Laboratorul de la Weybridge. Inca din luna octombrie au fost gasite moarte mai multe lebede la Obretinul Mic, suspecte ca au murit din cauza virusului gripei aviare, dar analizele de laborator au iesit negative. Pentru ca zona din jurul lacului Obretinul Mic este nepopulata, cea mai apropiata localitate fiind la zece kilometri, nu se impune instaurarea carantinei.
La Caraorman este H5N1
O alta veste proasta de la Ministerul Agriculturii este ca laboratorul de la Londra a confirmat ca cele patru gaini de la Caraorman decoperite saptamana trecuta ca avand virusul H5 sunt de fapt purtatoare ale virusul H5N1 inalt patogen.
Maliuc - fara gripa aviara
Focarul de gripa aviara de la Maliuc a fost declarat inchis de autoritati dupa ce analizele prelevate de la puii-santinela au iesit negative. Astfel, incepand de ieri localitatea Maliuc este libera de gripa aviara. Localnicii vor putea sa-si repopuleze gospodariile cu pasari, dar cu conditia de a le tine inchise.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite