”Un zbor în gol din cauza cocainei” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa italiană se ocupă astăzi în mod principal de intensificarea tensiunilor din fâșia Gaza și de un accident rutier în care au fost implicați cinci tineri italieni, pe drumul spre casă de la discotecă.

”Italia este pe lista țărilot corupte de Simens”, informează cotidianul ”La Stampa”. Peste 250 de plăți suspecte executate în Italia de către cunoscuta companie germană sunt în atenția autorităților. Valoarea acestora depășește câteva zeci de milioane de euro. Scandalul implică 20 de țări, printre care Argentina, China, Vietnam, Dubai, Irak, SUA, Israel, și a costat compania până în acest moment peste 2 miliarde de euro. Primele semne de corupție în interiorul propriului sistem au fost relevate în 2003.

”Un zbor în gol din cauza cocainei”, scrie pe prima pagină ”La Repubblica”, legat de accidentul rutier produs la Civitavecchia, care a implicat 5 tineri italieni, cu vârste între 16 și 21 de ani. Patru dintre aceștia au murit pe loc iar al cincilea se află internat în condiții extrem de grave în secția de reanimare a spitalului ”San Filippo Neri” din Roma. Mașina a părăsit carosabilul și a plonjat în gol de pe un pod. Supraviețuitorul este șoferul mașinii, singului care purta centura de siguranță. ”Sunt nenumărate tragediile de sâmbătă seara iar de această dată a fost totul s-a petrecut din cauza cocainei”, afirmă Carlo Giovanardi, subsecretar al consiliului de miniștri italian.

”310 morți și 1400 de răniți în fâșia Gaza”, titrează pe prima pagină cotidianul ”Corriere della Sera”. Națiunile Unite au dat publicității duminică un prim bilanț al bombardamentelor israeliene: 280 de morți (20 de copii și restul, în mare parte, din rândurile poliției civile). Astăzi, șeful serviciilor de prim ajutor din Gaza a publicat ultimele cifre: 310 morți și 1400 de răniți. Israelul a reluat atacurile imediat după miezul nopții, lovind circa 40 de obiective, printre care Universitatea Islamică și sediul Ministerului de Interne; este pentru prima dată când o clădire guvernamentală este ținta atacurilor militare.

”Schimbă-ți mașina profitând de criză”, îndeamnă cotidianul ”Il Giornale”. 2009 poate fi unul dintre cei mai buni ani pentru a cumpăra o mașină, indiferent de tipul acesteia. Pe lângă ajutorul din partea statului (care în Franța și Spania ajunge și până la 2.000 de euro) italienii speră să profite și de valoarea în cădere liberă a monedei europene. În plus, fabricanții de autoturisme și sindicatele consumatorilor fac presiuni pentru facilitarea accesului la credite în vederea achiziționării mașinilor noi. Se estimează că cea mai bună perioadă pentru cumpărarea unei mașini va fi de la începutul primăverii până în vară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite