Cauciucuri de iarnă sau „all seasons"?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zvonurile despre scumpirea anvelopelor de la 1 septembrie au readus în atenţie neclarităţile legii care prevede obligativitatea dotării maşinilor cu cauciucuri de iarnă între 1 noiembrie şi 1 martie.

Atât Autoritatea Rutieră Română, cât şi Poliţia Rutieră atrag atenţia că termenul „all seasons" nu înseamnă neapărat că anvelopa respectivă poate fi folosită iarna.

Conform reglementărilor europene, anvelopele de iarnă sunt inscripţionate cu simbolurile „M+S", „MS", „M.S", „M&S". Astfel, cauciucurile pe care scrie „all seasons", dar pe care nu sunt literele M şi S, nu sunt considerate anvelope de iarnă. „M" şi „S" sunt prescurtarea pentru „mud" şi „snow", adică „noroi şi zăpadă"

„Anvelopele sunt produse reglementate tehnic prin Directiva 92/23/CE, care prevede obligativitatea inscripţionării anvelopelor pentru zăpadă cu unul din simbolurile «M+S», «MS», «M.S», «M&S». Actele normative de mai sus nu definesc anvelopele «all seasons» şi nu prevăd acest marcaj de natură comercială, în consecinţă anvelopele «all seasons» nu pot fi considerate ca echivalente cu anvelopele pentru zăpadă, decât dacă sunt marcate suplimentar cu unul din simbolurile «M+S», «MS», «M.S», «M&S»", ne-a declarat Cristian Călin, directorul adjunct al Poliţiei Rutiere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite