Castrarea chimică a pedofililor este cerută în unanimitate de parlamentarii ruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
In 2010, în Rusia s-au înregistrat mai mult de 9.500 de abuzuri sexuale asupra copiilor
In 2010, în Rusia s-au înregistrat mai mult de 9.500 de abuzuri sexuale asupra copiilor

Parlamentarii ruşi au fost de acord, în unanimitate, cu un proiect de lege prin care pedofilii condamnaţi pentru agresiuni sexuale contra minorilor sub 14 ani vor fi castraţi chimic. Măsura a fost adoptată în prima lectură, marţi, 4 octombrie, în Camera inferioară a perlamentului, Duma de Stat.

Adoptarea acestei măsuri reprezintă "reacţia societăţii la creşterea numărului de agresiuni sexuale împotriva", a declarat deputatul Oleg Morozov. Potrivit cifrelor oficiale, în anul 2010, în Rusia s-au înregistrat aproximativ 9500 cazuri de abuzuri sexuale împotriva minorilor.

În viitor, "la recomandarea medicilor, o instanţă poate decide că autorul unei infracţiuni sexuale asupra unui minor sub 14 ani va fi castrat chimic", a declarat Preşedintele rus al Dumei, Garri Minkh.

Reprezentanţii legislativului rus au decis şi o măsură suplimentară: închisoară pe viaţă pentru recidivişti.

Ca să devină lege, un text aflat în primă lectură trebuie să mai treacă prin cel puţin trei etape. Legea va fi apoi semnată de preşedintele Dmitri Medvedev, care a propus castrarea chimică, „pe bază de voluntariat."

În Franţa, castrarea chimica a fost propusă în 2009. Proiectul a fost abandonat pe fondul protestelor judecătorilor şi psihiatrilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite