Doar 7% din casele de la ţară, conectate la gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru 45% din populaţia României, utilităţi elementare precum gazele naturale sunt încă un lux. Potrivit estimărilor Institutului Naţional de Statistică, deşi 98% din gospodării

Pentru 45% din populaţia României, utilităţi elementare precum gazele naturale sunt încă un lux. Potrivit estimărilor Institutului Naţional de Statistică, deşi 98% din gospodării beneficiază de electricitate, numai 7% din acestea (0,27 milioane din 3,81 milioane) sunt conectate la reţelele de distribuţie a gazelor naturale. Cifrele sunt prezentate în noua variantă a Strategiei Energetice prezentată de Ministerul Economiei şi Finanţelor. Pentru 10,13 milioane de români, cei care trăiesc în mediul rural, principalul combustibil pentru încălzire şi pregătirea hranei este lemnul, iar 98% din gospodării folosesc sobele pentru încălzire. Numai 2% dintre gospodării sunt dotate cu sisteme de încălzire centralizată, chiar şi acestea din urmă folosind la gătit, în mare măsură, sobele cu combustibilul solid (biomasă).

Pe de altă parte, la nivelul ţării, reţelele de distribuţie a gazelor naturale sunt caracterizate printr-un grad ridicat de uzură a conductelor şi branşamentelor, circa 40% având durata normală de viaţă depăşită.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite