O casă din China a fost renovată cu porţelan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul chinez Tianjin, aflat la 100 de kilometri de Beijing, se află în centrul atenţiei autorităţilor centrale, care vor să transforme această metropolă, ce numără peste 10 milioane de

Oraşul chinez Tianjin, aflat la 100 de kilometri de Beijing, se află în centrul atenţiei autorităţilor centrale, care vor să transforme această metropolă, ce numără peste 10 milioane de locuitori, într-un centru turistic important, până în 2008, când va fi olimpiada. Aspectul acestui oraş, care s-a dezvoltat datorită comerţului cu porţelan, este aproape european, întrucât multe clădiri sunt construite în stil francez sau portughez.

Un astfel de imobil a fost cumpărat de cunoscutul colecţionar Zhang Lianzhi, care l-a renovat cu ajutorul a peste două milioane de fragmente ale unor obiecte de porţelan deteriorate şi l-a transformat în "Muzeul porţelanului".

Toate zidurile, atât cele exterioare, cât şi cele interioare, au fost renovate numai folosind bucăţi de vaze sau farfurii, mai mult sau mai puţin deteriorate, unele dintre ele datând de mai multe sute de ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite