Vom avea cărţi de identitate la fel ca cele din Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care au interdicţie pentru diverse localităţi vor avea trecută această informaţie pe cartea de identitate. Cel puţin aşa vrea Ministerul Internelor şi Refeormei

Persoanele care au interdicţie pentru diverse localităţi vor avea trecută această informaţie pe cartea de identitate. Cel puţin aşa vrea Ministerul Internelor şi Refeormei Administrative, care a depus, vineri, la Guvern un proiect de lege pentru modificarea acestui document.

Reprezentanţii MIRA au declarat pentru "Adevărul" că noile cărţi de identitate vor arăta exact ca cele emise în majoritatea statelor din Uniunea Europenă. Astfel acestea vor avea aceleşi dimensiuni ca cele din prezent, dar pe ele nu vor mai figura numele părinţilor titularului.

Vor fi trecute în schimb localităţile în care posesorul are interdicţie. Mai mult, pe cartea de identitate va fi introdusă o nouă rubrică în care se va trece cetăţenia persoanei, iar fotografia va fi executată cu mijloace informatice direct pe suportul documentului.

Rămân rubricile referitoare la datele de identitate ale titularului, stema ţării, drapelul Româniai şi sigla "evp", a "evidenţei persoanelor". Printre propunerile Ministerului de Interne, se mai numără şi mărirea termenului de depunere a cererii pentru schimbarea acestui document, de la 15 la 30 de zile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite