Cine ne face capul mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iepureştenii şi-au dovedit hotărârea de a duce o campanie nemiloasă Temerile preşedintelui izvorâte din aparenţa de blat a campaniei electorale au fost spulberate de bravii cetăţeni

Iepureştenii şi-au dovedit hotărârea de a duce o campanie nemiloasă

Temerile preşedintelui izvorâte din aparenţa de blat a campaniei electorale au fost spulberate de bravii cetăţeni ai Iepureştilor de Giurgiu. Militanţii PD-L şi PSD s-au angajat într-o adevărată întrecere patriotică pentru a raporta şefului statului că blatul poate fi stârpit din rădăcină, dacă ai suficientă voinţă politică, bâte, răngi şi, de ce nu, câteva pistoale cu bile.

Ura, ura, ura! Iepureştenii şi-au dovedit civismul şi hotărârea nestrămutată de a duce o campanie electorală nemiloasă, polemică, care nu excude totuşi competiţia pe proiecte. De pildă, ce argument ar fi mai eficient, bocancul în freză sau ciomagul pe spinare?

Reacţia promptă a locuitorilor comunei Iepureşti merită şi o decoraţie. Preşedintele le poate înmâna la Cotroceni ordinul naţional "Toporul cu lauri", medalia " Virtutea în Cafteală" sau distincţia pentru tineret "Flegma în ochi". Bineînţeles, când l-a făcut pe Aurelian Pavelescu "avocatul ăla mic cu capul mare şi cu voce ridicată", preşedintele nu şi-a îndemnat simpatizanţii să-i şi umfle botul candidatului ţărănist la primăria Bucureştiului, dar unii se pot simţi dezlegaţi să o facă.

Dacă Traian Băsescu îl dispreţuieşte atât de rău, e de presupus că are motive întemeiate, aşa că o corecţie nu i-ar strica ticălosului, să-şi bage minţile în cap. Pe vremea lui Iliescu, apariţia sa alături de liderii PSD în campanie electorală a fost înfierată de deontologii politici. Astăzi, practicile lui Traian Băsescu sunt curat constituţionale.

Cum poporul se identifică până la urmă cu cel care îl conduce, nici nu ar mai fi nevoie de alegeri. Trebuie să ne spună preşedintele care candidat e deştept şi care e idiot, cine are capul mare, cine merită şi cine nu.

Păcat că între timp poporul se pare că are alte preocupări. Unii îşi petrec veacul, meditând mioritic. Se pot întreba de ce în 18 ani nu s-a făcut o magistrală de metrou sau o linie de centură. De ce nu sunt autostrăzi. De ce contractele publice sunt mai scumpe ca oriunde în Europa.

De ce nu avem un sistem de sănătate decent. De ce trei milioane de români şi-au luat lumea în cap. Lasă că nici lor nu le va mai fi atât de bine. Spaniolii pun pe afişe interzis românilor şi câinilor. Italenii au declanşat programul anti-români. Un fleac. Important este să aflăm că preşedintele i-a făcut capul mare lui Pavelescu.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite