Primul român cu paralizie după vaccinul pandemic - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre primul român cu paralizie după vaccinul pandemic, acuzaţiile de omor la adresa unui poliţist sau venirea la Bucureşti a campionilor patinajului artistic. Printre alte subiecte, sistemul imunitar este efectat de expunerea prelungită la ger, iar judecătorii Popa şi Stanciu sunt favoriţi la şefia Înaltei Curţi.

Primul român cu paralizie după vaccinul pandemic. O femeie de 30 de ani din Arad a ajuns la spital cu uşoare paralizii ale picioarelor, după ce a fost vaccinată cu Cantgrip. Este primul caz din România la care apar reacţii adverse majore, după administrarea vaccinului contra A/H1N1. Situaţia a fost confirmată de medicii Direcţiei de Sănătate Publică Arad. Tânăra a făcut vaccinul pe 11 ianuarie, iar a a doua zi s-a simţit rău. De atunci situaţia s-a tot agravat. Medicii la care a apelat femeia după ce a făcut vaccinul au încercat să o ajute, însă i-au prescris tratamente care nu au dat rezultate. “A doua zi după vaccin, mă dureau muşchii, iar la patru zile aveam furnicături şi îmi simţeam picioarele amorţite. M-am dus la urgenţă şi mi-au zis să iau paracetamol”, a povestit femeia pentru Evenimentul Zilei.

Cazul Simon Andreea: poliţist acuzat de omor. Principalul suspect în cazul Simon Andreea a fost pus sub învinuire de procurori pentru lipsire de libertate şi omor calificat. Tiberiu Burcuţă, subcomisar la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice din cadrul IPJ Harghita, e ultimul care a văzut fetiţa în viaţă. 15 decembrie 2005. La ora 18:55, Andreea Simona Simon (9 ani) merge la un supermarket din Miercurea Ciuc, aflat în apropiere de casă. Cumpară patru sticle cu apă minerală, o duzină de chibrituri, o cutie cu smântână şi un caiet. La ora 19:01, camerele de supraveghere ale magazinului o surprind pe fată înăuntru. Pe bonul de casă e trecută ora 19:05. Iese din magazin şi, câteva minute, se joacă cu doi colegi de-ai ei. Apoi se desparte de ei şi o ia spre casă. Pe drum însă dispare, notează Jurnalul Naţional.

Campionii patinajului artistic vin la București. Evgeni Plushenko, campionul european en titre vine la București pe 11 aprilie. Show-ul va avea loc la patinoarul Mihai Flamaropol, unde se vor reuni numai campioni olimpici, mondiali și europeni. După succesul spectacolelor susținute în 2007 și 2008, proiectul Kings on Ice aduce de această dată la București 16 dintre cele mai apreciate nume ale patinajului internațional. Printre acestea se numără și câștigătorul medaliei de aur la ediția de anul acesta a Campionatului European de Patinaj Artistic de la Tallinn, Evgeni Plushenko, anunţă Cotidianul.

Cum te aperi de inamicul nr. 1 al sezonului, gerul. Expunerea prelungită la temperaturile extrem de scăzute din ultima perioadă ne afectează sistemul imunitar. Acesta este motivul pentru care specialiştii ne recomandă să ne protejăm de efectele frigului, în primul rând prin adoptarea unei vestimentaţii corespunzătoare, apoi printr-o alimentaţie şi hidratare adecvate.  "Prima regulă destul de importantă este să ne îmbrăcăm pe sistemul «foilor de ceapă». Trebuie să purtăm lenjerie de corp, bluză, pulover şi apoi canadiană sau haină. Este de preferat să ne alegem haine din bumbac, deoarece ţinutele vestimentare care conţin poliester nu ţin de cald, dimpotrivă", spune dr. Marina Luculescu, medic de familie, citat de Gândul.

Judecătorii Popa şi Stanciu, favoriţi la şefia Înaltei Curţi. Judecătorii Rodica Aida Popa, Livia Doina Stanciu, Gabriela Bârsan, Elena Cârcei şi Dănuţ Cornoiu şi-au depus candidaturile la Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcţia de preşedinte la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Deşi biografiile celor cinci candidaţi nu au fost făcute publice, România liberă a aflat principalele lor coordonate profesionale, precum şi punctele ţări sau slabe ale fiecărei candidaturi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite