După caniculă, vin ploi torenţiale în aproape toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis ieri o avertizare meteo potrivit căreia, în următoarele trei zile, vor fi ploi abundente, vijelii şi căderi de grindină în 35 de judeţe

Autoritatea Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis ieri o avertizare meteo potrivit căreia, în următoarele trei zile, vor fi ploi abundente, vijelii şi căderi de grindină în 35 de judeţe ale ţării şi în municipiul Bucureşti. Prefecturile din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila, Bucureşti, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Sălaj, Suceava, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vrancea au aflat de la ANM că vor avea parte de ploi cu caracter torenţial.
În intervale de până la 12 ore, cantităţile de apă vor depăşi 30-40 l/mp şi izolat 70-80 l/mp. Pe suprafeţe restrânse, cu probabilitate mai mare în sud-vest, sunt posibile cantităţi de apă de peste 100 l/mp, se arată în nota transmisă de Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor. Până la ploile care ar putea relua pericolul inundaţiilor în multe zone ale ţării, populaţia este acum în pragul disperării din pricina căldurii infernale. Un bărbat din localitatea timişeană Chevereş, care era sub influenţa băuturilor alcoolice, a murit, ieri, după ce a zăcut în soare câteva ore, în timp ce o învăţătoare de la Liceul pedagogic din Botoşani s-a prăbuşit din cauza temperaturilor peste limită. Femeia a murit în urma unui stop cardiorespirator după ce, o zi întreagă, a lucrat în grădina de legume, pe caniculă. În Vrancea, un bărbat a decedat, iar un altul este în comă, din cauza temperaturilor excesive. În judeţul Mureş s-a înregistrat al patrulea deces din pricina caniculei în ultimele 48 de ore. Tot ieri, 15 mureşeni au ajuns pe patul de spital după ce au leşinat în plină stradă din cauza căldurii.

Buzoienii nu sunt pregătiţi de inundaţii
În cazul unor condiţii meteorologice nefavorabile, peste 30 la sută din localităţile judeţului Buzău nu sunt pregătite pentru a face faţă unor astfel de fenomene.
Şeful Comisariatului Judeţean Buzău din cadrul Gărzii de Mediu, comisar-şef Carmen Ichim, a declarat, ieri, că în zonele de risc continuă depunerile necontrolate de resturi menajere, deşeuri forestiere şi material lemnos, care ocupă albiile cursurilor de apă.
În apropiere de podul Mărăcineni s-au descoperit depozite necontrolate de deşeuri, cu materiale de construcţii de la demolări, gunoi menajer şi de grajd, precum şi un porc mort, primăria fiind amendată cu 15 milioane de lei vechi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite