Ei sunt campionii noştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai buni sportivi din 2008 au fost premiaţi la Gala Sportului Românesc. Maratonista Constantina Diţă-Tomescu a primit „Premiul Naţional pentru Sport”, distincţie oferită în cadrul fastu­oasei ceremonii.

Complexul Naţional Olimpic din Izvorani a găzduit cea mai importantă manifestare din acest început de an: „Gala Sportului Românesc”. Într-un cadru festiv au fost premiaţi cei mai buni spotivi ai ţării din 2008.

Campionii olimpici de la Beijing au fost aplaudaţi la scenă deschisă, iar performanţele lor recunoscute şi de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, şi de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Constantina Diţă-Tomescu a primit din partea organizatorilor „Premiul Naţional pentru Sport”, trofeu acordat printr-un­ Ordin al Ministerului Tineretului şi Sportului, publicat în Monitorul Oficial.

„Mă bucur că sunt româncă, e o mândrie că reprezint România şi că sunt iubită aici. Sunt fericită că sunt un model pentru tinerii care fac sport”, a declarat Constantina Diţă-Tomescu la primirea premiului.

Diţă-Tomescu a spus că nu se va retrage

Altleta a înlăturat dubiile asupra presupusei sale retrageri din competiţii şi a precizat: „Voi continua, bineînţeles. Prima mare competiţie la care voi participa va fi Maratonul de la Londra”. Medaliata cu aur de la Beijing a venit la această festivitate cu un nou look, multă lume fiind plăcut impresionată de noua înfăţişare a Constantinei.

Gimnastele nu au fost uitate

Lotul naţional feminin de gimnastică a fost premiat, ca de fiecare dată. Astfel, Sandra Izbaşa a deschis drumul micilor campioane, ea fiind urmată apoi de echipajul de canotaj două rame fără cârmaci format din Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu.

Acestea au obţinut medalii de aur şi la Jocurile Olimpice, şi la Campionatul European, în timp ce colegele lor de la 8 plus 1, medalii de bronz la Beijing şi aur la Europene. Unul din puţinii medaliaţi care nu a putut fi prezent pentru a-şi lua distincţia a fost sabrerul Mihai Covaliu (bronz la JO şi CE), care debutează în calitate de antrenor al lotului naţional la o competiţie din Belgia.

Acesta şi-a cerut scuze pentru absenţa sa, motivată de altfel, iar distincţia urmează să-i fie înmânată. Clubul Dinamo Bucureşti a fost primul în clasamentul general al cluburilor în 2008, câştigând fără probleme disputa cu Steaua.

Federaţia Română de Canotaj a reuşit o performanţă de excepţie la Jocurile Olimpice de la Beijing, prin medaliile obţinute la feminin, în timp ce gimnastica a fost cu puţin în spate. 

Un premiu special, pentru întreaga carieră, i-a revenit şi Mariei Simionescu, însă aceasta nu a putut fi prezentă, din cauza stării precare de sănătate, iar distincţia a fost ridicată de preşedintele Federaţiei Române de Gimastică, Adrian Stoica.

image


Constantina Diţă a primit „Premiul Naţional pentru Sport“.

image

Un trio de aur: Andronache, Dumitru şi Ignat (de la dreapta la stânga).

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite