Comicul campaniei electorale: cele mai ciudate promisiuni şi cele mai amuzante nume de candidaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania electorală se află în plină desfăşurare, iar miile de candidaţi de pe cuprinsul ţării utilizează toate mijloacele posibile pentru a câştiga încrederea alegătorilor. Din luptele lor îndârjite rezultă de multe ori situaţii comice.

Campania electorală înseamnă, înainte de toate, multe promisiuni. E cea mai simplă reţetă şi, totodată, cea mai eficientă. Unii mizează pe promisiuni clasice, alţii caută să inoveze. Este şi cazul lui Adrian Edu, candidatul Partidului România Europeană la Primăria Sectorului 5 din Bucureşti, care nu pomeneşte nimic de reabilitarea termică a blocurilor sau despre amenajarea parcurilor. Altele sunt priorităţile lui. "Foamea este principala problemă a oamenilor şi a ţiganilor care locuiesc în Sectorul 5. Să ţineţi minte: Ceauşescu a păţit ce a păţit fiindcă românilor le era foame. Eu am nişte proiecte cât se poate de originale. Dacă voi câştiga funcţia de primar, promit să plantez lângă fiecare staţie de tramvai pomi fructiferi - pruni, meri, peri - pentru ca cetăţenii să aibă ce mânca. Pe maidanele din Ferentari se pot planta pepeni. Cât despre mine, dacă o să câştig primăria, o să-mi cumpăr un BMW. Doamne ajută!", a declarat Edu pentru inpolitics.ro.

Dintr-un top al celor mai bizare promisiuni din această campanie electorală publicat de site-ul econtext.ro, mai aflăm că Silviu Prigoană, candidatul PDL la Primăria Capitalei, promite că firmele de salubritate care curăţă Bucureştiul vor renunţa la mături pentru a nu mai plimba praful dintr-o parte în alta. Curăţenia se va realiza cu aspiratoarele. Înscris în aceeaşi cursă, Gigi Becali le promite bucureştenilor că va construi câte zece biserici în fiecare sector.

Baie comunală şi parc de tip Dinseyland

La Cluj, candidatul independent Mircia Giurgiu promite că dacă va ajunge primar va obliga fiecare din cele 21.500 de firme din oraş să angajeze câte o persoană, urmând să creeze astfel 21.500 de locuri de muncă. Şi tot la Cluj, candidatul USL Marius Nicoară are în plan, pe lângă construirea unui parc de tip Dinsneyland, să constituie Garda Civilă a Pensionarilor, formată din voluntari şi organizată pe străzi şi cartiere, pentru implicarea seniorilor în actul administrativ.
Ionel Stănescu, bulibaşa rromilor din comuna ieşeană Ciurea, candidează pentru un fotoliu în consiliul local şi promite construirea unei băi comunale, precum şi a unui cabinet medical.
O sursă inepuizabilă de promisiuni originale este reprezentată, desigur, de candidaţii PPDD (Partidul Poporului Dan Diaconescu). Pe lângă stârpirea ciocoilor promovată de mentorul de la Bucureşti, Ion Nicolae, candidat la primăria Râmnicu-Vâlcea, promite cu mâna pe inimă şi construirea unei magistrale de metrou care să străbată oraşul de la nord la sud.

Mită electorală: papuci şi ochelari de vedere

La arsenalul interminabil de promisiuni, domnii candidaţi mai adaugă, după puterile fiecăruia, şi mult aşteptata mită electorală, materializată sub diverse forme. Mircia Muntean, candidat UNPR la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, şi-a trimis oamenii pe la uşile electoratului pentru a lăsa, pe lângă pliantul cu numele său, şi câte o pereche de papuci. Unii au fost complet nemulţumiţi de noul trend electoral şi au aruncat papucii la gunoi.

Andrei Daniel, candidatul PPDD la şefia Bârladului, îi ademeneşte pe localnici cu un concurs de idei pentru dezvoltarea oraşului. Se oferă premii substanţiale, de la aparate foto, la biciclete şi telefoane mobile, totul culminând cu marele premiu, un autoturism nou-nouţ care va fi câştigat de cel care va oferi cea mai interesantă idee pentru modernizarea îndrăgitului oraş Bârlad.

Tot din ograda PPDD vine şi Nicolae Dascălu, candidat în localitatea argeşeană Mărăcineni. Conform site-ului curier.ro, Dascălu a fost suprins de poliţie în timp ce le împărţea pensionarilor din comună medicamente şi ochelari de vedere, ambalaţi în plicuri personalizate.

La polul opus se află Constantin Chirilă, înscris de PNŢCD în lupta pentru Consiliul Judeţean Prahova. Chirilă a anunţat că nu are bani să-şi tipărească afişe pentru campanie, aşa că le va folosi pe cele rămase din campania precedentă.

Muia, Laba şi Jan Dan

Un loc aparte în această campanie electorală îl ocupă candidaţii cu nume deosebite. Ne referim aici la deja consacraţii Vasile Laba şi Marcel Muia, dar şi la una din noile şi promiţătoarele apariţii din această categorie, este vorba despre neînfricatul Jan Dan. Laba candidează în acest an pentru cel de-al treilea mandat de primar al comunei Bistriţa Bârgăului, dar nici Muia nu se lasă mai prejos. Câştigător în cursa electorală desfăşurată în urmă cu patru ani în comuna Chevereşul Mare din Timiş, Marcel Muia a dat satisfacţie pe postul de primar şi candidează şi în acest an, cu şanse mari pentru un nou mandat.

Pe urmele celor doi, calcă cu demnitate pdl-istul Jan Dan, care se luptă pentru primăria oraşului Pogoanele, din judeţul Buzău. El nu s-a decis încă asupra unui slogan, oscilând, din câte se pare, între „Votaţi Jan Dan!" şi „Votaţi Dan Jan!".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite