Ce au pus la cale Nastase & colegii in sediul PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe stenograme ale unor sedinte PSD, desfasurate cu usile inchise, pot fi lecturate pe Internet, la adresa www.istorie.info, pe un site care se declara, din capul locului, anti-PSD,

Mai multe stenograme ale unor sedinte PSD, desfasurate cu usile inchise, pot fi lecturate pe Internet, la adresa www.istorie.info, pe un site care se declara, din capul locului, anti-PSD, anticoruptie. Stenogramele sedintelor Delegatiilor Permanente sau ale Birourilor Executive ale PSD sunt, in general, din 2003 si completeaza imaginea unor evenimente desfasurate atunci, cum ar fi disputa privind cota unica de impozitare sau organizarea referendumului pentru aprobarea Constitutiei. In afara de asta, stenogramele mai scot in evidenta preocuparea conducerii PSD pentru imaginea si felul in care liderii partidului de guvernamant au manevrat lucrurile in diverse zone media. Autenticitatea acestor materiale a fost confirmata pentru Adevarul de cativa dintre protagonistii discutiilor care si-au amintit pasaje intregi din acele discutii. * Nastase vrea sa controleze imaginea: (...) Eu am avut, de exemplu, ieri, doi tipi care stateau in fata si urmareau cand ridicam paharul cu apa pana cand am scos servieta... (...) Eu nu inteleg de ce trebuie sa admitem aceste lucruri, de ce trebuie sa stea in sala fotografi din astia, paparazzi, care sunt... Asta ar insemna, insa, sa avem niste oameni care sa spuna pe caseta respectiva, de la secunda cutare, la secunda cutare si asta dam, este singura imagine pe care o dam si o dam si aici, o dam si acolo, o dam si dincolo, deci un control. (...) Noi putem sa controlam aceste lucruri, dar, in mod evident, este vorba de munca si pentru ca nu vrem sa muncim, atunci ii lasam pe ei...". (Extras din stenograma sedintei Delegatiei Permanente din 29 septembrie 2003).
* PSD vrea sa opreasca informatiile spre Adevarul: Dl. Adrian Nastase: "In primul rand sa facem o evaluare a zilei de ieri. Nu stiu daca nu ar trebui sa invitam si pe reprezentantii de la Adevarul aici la discutia noastra, ca sa nu mai faca cineva eforturi sa le transmita dupa aceea ce discutam, poate ca ar trebui sa ii chemam direct aici. (...) Nu, ceea ce m-a deranjat, va spun foarte direct, este ca am discutat intr-un cadru restrans si a aparut a doua zi in presa, deci unul dintre cei care au participat la discutie... (...)
Dl. Octav Cozmanca: "(...) Mi se pare si mie nefiresc ca din nou sa constatam ca multe informatii pe care le discutam, materiale pe care le discutam in Delegatia Permanenta, ajung la presa imediat. (...) Nu mai putem accepta asa ceva. Trebuie sa verificam. Pana la urma, trebuie sa gasim pe cine se ocupa de aceste lucruri in Delegatia Permanenta. (...) Si eu, repet inca o data, este vorba de mici tradari care trebuie stopate. Dl. Adrian Nastase: "Eu am inceput sa verific. Sa nu va deranjeze lucrul asta, dar asta este". (Extras din stenograma sedintei Delegatiei Permanente din 29 septembrie 2003)
* Fara vanatoare in ziua votului: Dl. Ioan Rus: "(...) A treia chestiune pe care vreau sa v-o propun este sa decalam deschiderea sezonului de vanatoare cu o saptamana, din 19 octombrie in 26 octombrie, ca sa nu ne trezim ca mergeti careva la vanatoare pe ziua de 19 (ziua referendumului pentru Constitutie - n.r.) Dl. Adrian Nastase: "De acord. (...) Este deja pe 19 deschiderea sezonului?
Dl. Bogdan Niculescu Duvaz: "Numai la fazani deschide, la iepuri nu deschide. (...) Dl. Adrian Nastase: "Eu cred ca se poate administrativ. Sezonul este deschis, dar nu se organizeaza vanatori decat pe urma, deci toata lumea este blocata cu chestiunile astea, dar daca unul vrea sa iasa pe camp sa traga la fazani... Mai este ceva. Daca ei merg duminica, Bogdan, la vanatoare, nu mai vine nimeni sa voteze ziua. Cei 55 de mii de care spui tu stau si dorm, pe urma iau bautura, nu mai vin sa voteze".
* Despre cota unica de impozitare: Dl. Adrian Nastase (replica data in contextul dezbaterii cotei unice de impozitare la o afirmatie a lui Florin Georgescu, conform carui poporul nu doreste acest sistem): "O sa vedem, poporul, deocamdata, a... Si poporul nu voia nici la referendum si de asta ii facem acum campanie, ca sa vrea. Depinde ce vrem noi. Problema nu e cu poporul, ca argumentul asta cu poporul l-am facut noi intr-un fel, ca sa justificam un anumit lucru, dar stim bine cum e cu argumentul cu poporul".
* Coruptia in Romania este o legenda si faptul ca unii au furat un milion de dolari nu conteaza atat de mult, crede Adrian Nastase: "Se incearca sa se induca ideea ca saracia este legata de coruptie. (...) Este o legenda care prinde si genereaza o abordare de tip extremist. (...) Noi am adus patru miliarde de dolari la bogatia tarii. Ca o mai fi furat unul cinci mii de dolari, 100 de mii de dolari, un milion de dolari, nu stiu cat, dar la sfarsitul zilei, cand numaram banii la casierie, vedem ca acesti doi ani au adus la vistieria tarii patru miliarde de dolari". (Stenograma Biroului Executiv Central PSD din 18 martie 2003)
* Adrian Nastase recunoaste ca, urmare a interventiei sale personale, in declaratiile de avere nu figureaza si colectiile de arta: "Singura critica pe care mi-o insusesc este cea a lui Traian Basescu ca nu am trecut colectiile de arta. Intr-un fel, are dreptate. Anul trecut, la Alis, valoarea totala a tablourilor vandute a fost de doua milioane de dolari, ori daca punem cate un vapor cu un dolar, cum a vandut el, inseamna doua milioane de vapoare, asa ca este vorba de o valoare deosebita". (Stenograma Biroului Executiv Central al PSD din 18 martie 2003)
* Trezorierul partidului, Aristide Roibu, constata, in 2002, o crestere spectaculoasa a veniturilor partidului: "Fata de 2001, veniturile au crescut de la 37 de miliarde la 73 de miliarde. Din cotizatii, au crescut de la opt miliarde, la 28 de miliarde, donatiile de la 6 la 8, alte venituri, de la 3 la 14 miliarde. Cheltuielile le-am incheiat insa cu un deficit de 5 miliarde de lei". (Stenograma Biroului Executiv Central din 18 martie 2003)
* Satul de formatii etno, Adrian Nastase pregateste o intalnire cu ziaristii, la Club Nasti: "Deci o formatie de jazz, sa fie un congo de jazz, poate sa fie si o cantareata. (...) Trebuie sa fie ceva foarte rafinat, asta este stilul nostru". In completare, Serban Mihailescu: "Daca vin fetele alea..." (Stenograma Delegatiei Permanente a PSD din 15 decembrie 2003) * Adrian Nastase despre o vizita la Bruxelles, relatata la 8 decembrie 2003: "Eu am tacut cu foarte multa distinctie, mai ales ca eram observator la capitolul asta..." (Stenograma Delegatiei Permanente din 15 decembrie 2003)

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite