şi câinii se îmbracă de la Prada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sumele pe care proprietarii de animale de companie sunt dispuşi să le plătească pentru odraslele lor necuvântătoare sunt într-o creştere continuă, anunţă un studiu făcut de revista

Sumele pe care proprietarii de animale de companie sunt dispuşi să le plătească pentru odraslele lor necuvântătoare sunt într-o creştere continuă, anunţă un studiu făcut de revista "Forbes". Studiul, publicat de site-ul dailybusiness.ro dezvăluie sumele uriaşe, cheltuite pentru răsfăţul patrupezilor. În Statele Unite s-a cheltuit în ultimii cinci ani o sumă cu 10 miliarde de dolari mai mare decât în trecut.
Sumele pe care proprietarii de animale de companie sunt dispuşi să le plătească pentru odraslele lor necuvântătoare sunt într-o creştere continuă, anunţă un studiu făcut de revista "Forbes". Studiul, publicat de site-ul dailybusiness.ro dezvăluie sumele uriaşe, cheltuite pentru răsfăţul patrupezilor. În Statele Unite s-a cheltuit în ultimii cinci ani o sumă cu 10 miliarde de dolari mai mare decât în trecut.
Producătorii au sesizat rapid această oportunitate crescândă şi s-au reprofilat. Aşa au apărut magazinele specializate în hăinuţe pentru patrupezi, bijuterii, iar marile case de modă au lansat genţi speciale pentru transportul căţeilor. Linia de marochinărie de lux Luis Vuitton propune două variante de genţi pentru animale: ambele din piele imprimată cu celebrul logo, dotate cu o plasă care le permite acestora să respire. Una peste alta, exceptând plasa, geanta arată exact ca un produs clasic Luis Vuitton, fiind la fel de sofisticată. Preţul este şi el unul "sofisticat": 840 de euro sau 765 de euro pentru modelul mai ieftin, dacă stăpânii sunt ceva mai economi. Magazinul Bark Avenue Jewelers din Pittsburgh s-a specializat în comercializarea colierelor din argint şi aur de 14 carate, pentru căţei şi pisici, titrează site-ul www.dailybusiness.ro.
Diamante de 5.000 de dolari pentru câini
Bijuteriile bătute cu diamante costă ceva mai mult, ajungând până la 5.000 de dolari. Linia vestimentară Emma Rose a făcut o mişcare asemănătoare, renunţând la designul pentru oameni în favoarea hăinuţelor pentru patrupede. Pe lângă hăinuţele de frig pentru animalele mici, paltonaşe şi puloveraşe, ea a lansat o colecţie de rochii de mireasă pentru căţeluşe. Cea mai deosebită piesă este în valoare de 7.200 de dolari şi are o trenă lungă de aproape 4 metri, brodată cu cristale Swarovski. Patrupedele norocoase primesc şi o căsuţă pe măsură, miniapartamentele fiind denumite sugestiv petheaven (raiul animalelor). Acestea arată ca nişte cuşti de dimensiuni mai mari care au încăperi speciale pentru exerciţii fizice şi săli de odihnă. Preţul este pe măsură, între 50.000 şi 200.000 de dolari. Produsele cosmetice de lux nu le înfrumuseţează doar pe divele de la Hollywood, ci şi pe copiile lor mai mici: în America a apărut de ceva timp apa de toaletă pentru căţei, dar şi oja care poate fi asortată cu hainele stăpânului, disponibilă în cinci nuanţe. Preţurile variază între 50 şi 80 de dolari.
Nunţi de lux pentru patrupede
Vedeta "Playboy" Pamela Anderson a organizat o nuntă specială pentru cei doi căţei ai ei, pe o pajişte, la malul Oceanului, neuitând niciun detaliu: orchestra, invitaţii, costumaţia şi tortul. Pupcake studio este una dintre firmele care organizează nunţi pentru animale pregătind torturi speciale, făcute pe baza unor ingrediente dietetice, cum sunt carnea de pui, brânza de vacă şi mierea. În timpul veselei ceremonii de uniune a celor doi câini ai Pamelei s-a produs un eveniment inedit, anunţă site-ul www.tv.com. Comicul britanic Sacha Baron (cunoscut pentru personajele sale Ali J şi Borat) soseşte pe neanunţate, ieşind, asemenea lui Venus din Milo, din spuma apelor, mai precis dintr-o barcă gonflabilă. Baron, sau mai bine zis Borat, îmbrăcat în celebrul lui costum ponosit, încearcă o diversiune, spre stupoarea oaspeţilor. Simulând un atac de tip rugby, o ia prin surprindere pe vedeta serialului "Baywatch", care scapă din braţe "mireasa". Gărzile Pamelei au reuşit să îl imobilizeze pe Borat până să compromită total ceremonia şi să îl îndepărteze, petrecerea continuând ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Sacha Baron este recunoscut pentru farsele sale, din ce în ce mai greu de realizat, însă celebritatea personajului său punându-i pe cei vizaţi în gardă.
Nici la noi proprietarii de câini nu se lasă mai prejos. Mândria Florei Năstase este Chi-Chi, un shiitsu foarte special, după spusele stăpânei sale. Ea a decis să importe personal doar pentru Chi-Chi conservele cu mâncarea lui preferată, odată ce ele au fost retrase de pe piaţa românească (preţ: 160.000 lei o conservă cu masa zilnică a unui shiitsu). Chi-Chi le poate concura uşor pe elegantele doamne de pe la noi, cu hăinuţa lui de piton Dior, care, mărturiseşte discretă stăpâna lui, a costat-o cam cât o poşetă bună. De trening Dior şi ochelari de soare făcuţi special pe măsura lui la Munchen, ce să mai zicem. Chi-Chi e clar în tendinţe! El nu adorme fără să fie dat cu cremă pentru ochi şi preferă să mănânce bucăţele mici, pe care stăpânii lui i le dau cu o furculiţă specială, pentru a nu-şi murdări blăniţa dichisită impecabil cu şampon şi balsam cu ulei de jojoba. Adriana Bahmuţeanu este la fel de topită după bichonul ei maltez, Bijou, care o urmează peste tot. El este spălat cu şampon special pentru păr alb, şters la ochi cu ser fiziologic şi periat cu pastă de dinţi cu gust de os. La ultima călătorie în străinătate, Bijou a primit şi el în dar de la Adriana cadouri în valoare de 500 de euro, printre care o hăinuţă Luis Vuitton. A, şi să nu uităm: dacă plouă, Bijou e primul care e îmbrăcat cu hăinuţa şi şepcuţa de ploaie! Nu de alta, dar tare-i vine bine!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite