320 de persoane înţepate de căpuşe la Buzău. Un copil - depistat cu boala Lyme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căpușă. Foto Adevărul
Căpușă. Foto Adevărul

Căpuşele fac ravagii la Buzău, unde numai în ultima lună au ajuns la spital 320 de persoane înţepate.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, medicul Venera Acsinte, aproximativ 80 dintre pacienţi sunt copii, iar unii dintre ei au fost spitalizaţi, existând suspiciunea de boală Lyme.


"Am primit de la Institutul Cantacuzino răspunsul prin care se confirmă un caz de boală Lyme la o fetiţă de 13 ani, eleva la Şcoala nr. 6 din Râmnicu Sărat. Ea s-a prezentat la medic, fiind înţepată de o căpuşă la nivelul scalpului. A fost internată la secţia infecţioase a Spitalului din Râmnicu Sărat în perioada 12-19 aprilie, s-au recoltat probe şi a fost confirmat acest diagnostic", a declarat medicul Venera Acsinte. Ea a precizat că în prezent fetiţa este acasă, sub tratament şi supraveghere medicală, iar în câteva zile va fi declarată vindecată.

Boala Lyme mai este supranumită şi „boala cu 1000 de fețe" din pricina faptului că, afectând întregul organism, simptomele ei mimează pe cele ale altor boli. Cu cât boala este tratată mai repede, imediat după muşcătura de căpuşă, cu atât şansele de vindecare sunt mai mari. Altminteri se poate ajunge la o borrelioză diseminată, cronică, cu afectări articulare, cardiace, oftalmologice şi neurologice cronice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite