Cel mai dorit burlac cu sange albastru se insoara cu o Cenusareasa jurnalista

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un print frumos, bun si destept, o tanara din popor, frumoasa, inteligenta si ambitioasa, o logodna secreta... ingredientele unui basm clasic, care justifica de ce o lume intreaga asteapta cu sufletul

Un print frumos, bun si destept, o tanara din popor, frumoasa, inteligenta si ambitioasa, o logodna secreta... ingredientele unui basm clasic, care justifica de ce o lume intreaga asteapta cu sufletul la gura nunta cu care se termina orice poveste! Sambata, 22 mai, printul Felipe, mostenitor al tronului spaniol, se casatoreste cu aleasa sa, jurnalista Letizia Ortiz Rocasolano. Mirii s-au cunoscut in octombrie 2002, in casa unui ziarist, la o cina la care se discuta despre o eventuala interventie a SUA in Irak. Felipe si Letizia si-au petrecut o buna parte din seara "palavragind si chicotind", spun martorii, desi printului inca ii era mintea la manechinul norvegian Eva Sannum, cu care avea o relatie de cativa ani. S-au mai intalnit ulterior la cateva ocazii festive, dar si in apropierea locului naufragiului vasului Prestige, care a provocat o catastrofa ecologica. In tot acest timp, printul Felipe a vazut-o insa zilnic pe Letizia si la televizor, unde aceasta prezenta principalul buletin de stiri. Abia dupa cateva luni si-a facut insa curaj Alteta Sa ca sa ii ceara stiristei o intalnire. Urmatoarele lor intrevederi s-au desfasurat intr-un secret absolut. Letizia avea un telefon mobil exclusiv pentru a primi apelurile iubitului sau. Prietenii apropiati ai acestuia au acceptat-o fara rezerve pe tanara spontana, vesela, eleganta si inteligenta. Mai era de trecut un singur hop: Felipe trebuia sa o prezinte pe aleasa lui parintilor sai si sa le ceara binecuvantarea. Anuntul a fost facut in termeni lipsiti de orice echivoc: "Asta am ales; ori Letizia, ori nimic". In ciuda unor zvonuri, potrivit carora jurnalista nu ar fi cucerit decat mai tarziu inima socrilor sai, se pare ca perechea regala a fost incantata de la inceput de nora. Chiar si dupa ce regele si regina au aflat de relatia celor doi, aceasta a continuat sa se deruleze in secret, departe de ochii presei. Pana sambata, 1 noiembrie 2003, cand familia regala a anuntat prima nunta de stat din Spania dupa 98 de ani, casatoria unuia dintre cei mai ravniti burlaci de vita nobila, printul Felipe de Asturias.
Printul Felipe - mai pasionat de sport si lectura decat de femei
In 30 ianuarie 1968, la ora 12.45, se nastea in sfarsit un mostenitor de 3,400 kilograme pentru coroana Spaniei, caci pana atunci regina Sofia mai nascuse doua fete, iar monarhia spaniola accepta doar succesiunea la tron a urmasilor de sex masculin. La 16 ani, Felipe avea deja 1,80 m si nu incapea in bancile de la scoala. Cu toate acestea, a studiat mult si in diverse parti ale lumii. Astazi are 1,97 m, 90 kg si o lista impresionanta de titluri. Absolvent al unui liceu canadian, Don Felipe de Bourbon si Grecia este licentiat in drept magna cum laude, master in relatii internationale (la Universitatea Georgetown din Washington), comandant al trupelor spaniole aeriene si de uscat, capitan de corveta, principe de Asturias, principe de Gerona si Viana, duce de Montblanc, conte de Cervera si senor de Balaguer. Prezideaza o fundatie care ii poarta numele si care acorda premii cu prestigiu international. Are un coeficient de inteligenta de 127, este pasionat de masini si motociclete, ii plac biliardul si ping-pong-ul, este un cititor avid de literatura si preocupat de astronomie. Fan al echipei Atletico Madrid, a practicat aproape toate sporturile. Este indragostit de schi si a facut parte din echipa spaniola de yachting la Jocurile Olimpice de la Barcelona, din 1992. Ecologist convins, a prezentat cu cativa ani in urma o emisiune de profil. Sobru, responsabil si natural, singurul defect care i se reproseaza este lipsa de punctualitate. In plus, gusturile sale in materie de amenajari interioare, asa cum reies din aspectul resedintei sale din parcul palatului La Zarzuela, au fost etichetate "batranesti". A avut doar trei relatii confirmate, desi gura lumii l-a mai alaturat si altor nume celebre de actrite (cum ar fi Gwyneth Paltrow) sau tinere cu sange albastru. Madrilena Isabel Sartorius, americanca Gigi Howard si norvegianca Eva Sannum au aspirat pe rand la privilegiul de viitoare regine ale Spaniei.
Stirista Letizia Ortiz a transmis in direct din New York, dupa 11 septembrie
Aleasa a fost insa ziarista nascuta in Oviedo, la 15 septembrie 1972. "Cu acelasi profesionalism cu care se adresa telespectatorilor din Irakul post-Saddam, Cenusareasa a incaltat condurul de cristal", comenta presa spaniola, facand aluzie la tenacitatea si seriozitatea cu care Letizia si-a asumat rolul de viitoare printesa si a inceput un "curs intensiv de regalitate". Fiica a unei infirmiere si a unui ziarist, avand o sora medic si una absolventa de arte frumoase, Letizia a urmat profesia tatalui. Dupa un master in Jurnalism si experienta acumulata la ziarul ABC si agentia EFE, tanara a ajuns la CNN si apoi la televiziunea spaniola TVE, ca reporter de teren, transmitand din Statele Unite imediat dupa 11 septembrie 2001 si din Irak dupa caderea lui Saddam. Letizia a mai fost casatorita, timp de numai un an, in 1998, cu profesorul ei de literatura din liceu, Alonso Guerrero. Se pare ca motivul divortului l-a constituit viata agitata ca ziarista a Letiziei.
Milioane de flori pe strazile Madridului
Ceremonia de sambata debuteaza la ora 11, cand alaiul nuptial va intra in catedrala Almudena, pasind pe un covor rosu intins in fata Palatului Regal. In timp ce mirele va fi imbracat in uniforma de gala a trupelor de uscat, mireasa va purta o rochie creata de spaniolul Manuel Pertegaz, simpla, cu trena lunga si de culoarea fildesului. Detaliile au fost tinute secrete, ca si cele privind buchetul Letiziei, dar se stie ca materialele, pantofii si accesoriile sunt exclusiv de fabricatie spaniola. Dupa ceremonia religioasa (in cursul careia, inainte de a spune "Da", printul Felipe va trebui, potrivit traditiei, sa ceara binecuvantarea regelui, tatal sau), mirii vor face un tur al orasului intr-un Rolls Royce Phantom din 1952, pentru a saluta multimea, cu o oprire la catedrala din Atocha, unde mireasa isi va oferi buchetul Fecioarei Maria. Madridul se va impodobi pentru aceasta ocazie cu peste un milion de flori in culorile amurgului, alb, rosu, galben si argintiu, iar panourile publicitare vor fi schimbate cu reproduceri dupa pictori spanioli celebri ca Goya, Picasso sau Velazquez. Plimbarea se va incheia la Palatul Regal, unde insurateii vor iesi in balcon sa isi dea sarutul mult asteptat de multime. Va urma petrecerea, cu 1600 de invitati, printre care 30 de sefi de stat si reprezentanti a 40 de case regale, inclusiv regele Mihai si regina Ana de Romania. Au fost instituite masuri de securitate exceptionale cu ocazia nuntii princiare, incluzand camere de supraveghere pe tot traseul coloanei regale, mobilizarea a 18.000 de politisti si gardieni civili (15 la suta din fortele de securitate ale Spaniei), intreruperea circulatiei metroului si a mijloacelor de transport de suprafata. Supravegherea aeriana va fi asigurata de radare de la sol, un avion radar al NATO, lansatoare de rachete sol-aer si avioane de vanatoare F-18. Spatiul aerian al Madridului va fi inchis si orice aparat neautorizat va fi "neutralizat potrivit unor proceduri foarte stricte". Aplicarea acordului Schengen, care implica lipsa controlului pasapoartelor la vama, a fost suspendata temporar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite