Ei sunt cei mai buni sportivi ai anului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Norbert Trandafir şi Traian Rusa au ocupat primele locuri la Gala Sportului Mureşean. Judeţul Mureş a avut doi sportivi la Jocurile Olimpice de la Beijing, pe Norbert Trandafir şi pe Traian Rus. Ambii sunt legitimaţi la CS Mureşul.

Înotătorul Norbert Trandafir şi practicantul wu-shu Traian Rus  au ocupat primele locuri la Gala Sportului Mureşean. Alţi premianţi mureşeani sunt Papp Csaba şi Matyus Ervin, campion mondial la kempo, respectiv european la wu-shu, ciclistul Lucian Logigan, campion balcanic la mountain-bike, Doina Baciu, multiplă campioană europeană la popice, junioara Andreea Şimon, lupte libere sau şahistul Teodor Anton de la CS Şcolar Târgu Mureş. În sporturile pe echipe s-au remarcat formaţia feminină de volei CSU Târgu Mureş, Baschet Club Mureş la masculin şi echipa de fotbal FCM Târgu Mureş. Directorul Direcţiei pentru Tineret şi Sport Mureş, Mărioara Bârsan, a subliniat că strategia instituţiei are, alături de sportul de performanţă, direcţiile legate de sportul pentru toţi ca şi dezvoltarea bazei materiale. „Prin emulaţia declanşată de evoluţiile echipei de baschet BC Mureş, în şcoli s-au înfiinţat multe echipe. Apoi, Asociaţia judeţeană „Sportul pentru toţi” a aplicat mai multe proiecte finanţate de ANS, din fonduri nerambursabile, în acest an fiind atraşi 30.000 de lei. Asta le-au permis să organizeze evenimente cultural-sportive cu persoane de toate vârstele, mulţi din mediul rural, inclusiv concursuri de şah pentru nevăzători, dar şi de baschet în cărucioare pentru persoanele cu handicap de deplasare”, ne-a declarat Marioara Bârsan.
Târgu-Mureş, viitor centru sportiv internaţional
În ce priveşte proiectele pe anul viitor, ANS, care are în administrare stadionul Municipal, va transfera dreptul de administrare al acestuia către municipalitate, dacă viitorul Guvern va aproba acest lucru. Apoi, la acest moment se lucrează la cea de-a doua sală polivalentă. Construcţia va fi gata, conform estimărilor, în iunie 2009. Aceasta va putea fi transformată din patinoar într-o arenă obişnuită de sporturi sau sală pentru evenimente.  La capitolul planuri se mai adaugă preluarea bazei Gaz Metan de către ANS, aici fiind este necesară continuarea investiţiilor, la stadion, bazin de înot, sală de sport, precum şi demararea acoperirii vechiului ştrand „1 Mai”, ce se va transforma într-o piscină olimpică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite