Cei mai buni actori-elevi, premiaţi la Teatrul de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigătorii locului I vor pleca într-o excursie în Grecia, în insula Thasso. Anul acesta, niciun liceu nu a reuşit să obţină premii, calitatea actului actoricesc fiind mai slabă.

 După trei zile de maraton, s-a încheiat şi a treia ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru elevi, Rotaract, la care au participat 20 de şcoli la secţiunile gimnaziu, liceu şi one man show. Cei mai talentaţi elevi au putut fi urmăriţi pe scena Teatrului de Nord Satu Mare. Aseară, la ora 19.00, în cadrul festivităţăţii de închidere a concursului, au fost premiaţi cei mai buni actori.
La secţiunea gimnaziu, cea mai bună actriţă în rol secundar a fost desemnată Mara Florian, de la Şcoala cu Clasele I-VIII „Grigore Moisil” Satu Mare, pentru interpretarea rolului „Împărăteasa cea rea” din piesa „Albă-ca-Zăpada”.
Un premiu binemeritat, pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a revenit unui elev de 12 ani, de la Şcoala Generală din Andrid, care a interpretat rolul lui Puiu, din piesa „Luna creşte”. „Nu mi-a fost foarte greu să interpretez acest rol, pentru că eu sunt puiul părinţilor mei”, a declarat fericit  Marian Mihalca, cel mai tânăr concurent. Cei doi au fost răsplătiţi cu suma de 50 de lei, respectiv produse cosmetice şi abonamente la fitness.
Cea mai bună actriţă în rol principal, secţiunea gimnaziu, a fost desemnată Larisa Giurgiu, de la Şcoala Generală Pişcolt, pentru interpretarea rolului Madam Măndica Piscopesco, iar cel mai bun actor, la aceeaşi secţiune este Claudian Şiman, care a interpretat rolul Eu, din piesa „Five o` clock”.

Fără premii la secţiunea liceu

Acelaşi premiu, însă la secţiunea liceu, le-a revenit elevilor Laura Porcza şi Sergiu Podină. Cei doi vor merge într-o excursie în Gercia, premiu oferit de agenţia Lup, sponsor important al competiţiei. Premiul pentru secţiunea One Man Show i-a revenit elevei Alexandra Bandac, din Iaşi. Premiul pentru diversitate i-a revenit elevului Mircea Băluţă.
La secţiunea gimnaziu, premiul a revenit Grupului Şcolar din Ardud, pentru piesa „Tragica comedie sau comica tragedie”, a lui Punch and Judy. Pentru că niciun liceu nu s-a ridicat la nivelul aşteptat de juriu, premiul pentru cel mai bun spectacol la secţiunea liceu nu a fost acordat.
„Anul acesta, nivelul spectacolelor a fost mult mai scăzut comparativ cu anul trecut. Am hotărât să nu acordăm niciun premiu la secţiunea liceu”, a declarat directorul Teatrului de Nord Satu Mare, Andrei Mihalache.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite