75.000 de bugetari vor fi concediaţi în 2010. Ce sprijin vor avea disponibilizaţii - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă scrie despre disponibilizările bugetarilor în 2010, afacerea "Robotul"i haosul de pe aeroportul Otopeni. Printre alte subiecte, Udrea a lansat o linie telefonică gratuită pentru turişti, iar Muzeul Aviaţiei va fi ras pentru ANL.

75.000 de bugetari vor fi concediaţi în 2010. Ce sprijin vor avea disponibilizaţii

Aproximativ 75.000 de bugetari este posibil să îşi piardă locurile de muncă în acest an. Estimarea aparţine consilierului personal al premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass şi apare într-o analiză furnizată ziarului Gândul. Analiza consilierului premierului Boc a pornit de la exemplul Poloniei, care cu populaţie dublă faţă de România are 1,8 milioane bugetari, în timp ce ţara noastră are 1,4 milioane bugetari. Cei daţi afară nu vor fi "lăsaţi de izbelişte". Li se pregătesc subvenţii la angajare, sprijin pentru înfiinţarea de firme sau credite fiscale pentru fiecare nou angajat.

Afacerea „Robotul”: 4 milioane € pentru prietena Mihaelei Geoană

Patru milioane de euro din bugetul Sănătăţii au fost alocaţi pentru roboţi medicali spitalelor conduse de clienţi PSD. Principalul câştigător e însă firma unei prietene a Mihaelei Geoană.Nimeni nu-i consideră o prioritate a sistemului sanitar, nici măcar chirurgii care operează cu ei. Cu toate acestea, în anul de criză 2009 au fost achiziţionaţi cu câte două milioane de euro fiecare, potrivit EVZ.

Muzeul Aviaţiei, ras pentru ANL

Consiliul Local al Sectorului 2 a emis o hotărâre la mijlocul lunii martie prin care solicită Guvernului trecerea Muzeului Aviaţiei din administrarea Ministerului Apărării în administrarea Primăriei Sectorului 2, informează Jurnalul Naţional. Scopul pare să fie ridicarea unor locuinţe de tip social pe cele nouă hectare de teren. Asociaţia "Aripi Româneşti" susţine că decizia de mutare a Muzeului Aviaţiei va afecta colecţia strânsă în ani întregi de existenţă. Mai mult, vicepreşedintele asociaţiei se întreabă cine va suporta costurile mutării.

Haos pe Otopeni, maşini închiriate cu mii de euro

Norul de cenuşă care se prelinge încet pe deasupra României a transformat Aeroportul „Aurel Vlaicu" (Băneasa) din Bucureşti într-o mare sală de aşteptare. Închirierile de maşini au fost o alternativă la îndemână pentru turiştii blocaţi în România. Arnaud Roch şi Paul Youssellee, angajaţi ai firmei Renault, vor pleca azi spre Franţa cu o maşină închiriată. Îi va costa 2.110 euro doar închirierea, fără combustibil şi taxele de drum. Maşina pe care o vor conduce cei doi este una dintre cele peste 20 care au fost închiriate pentru destinaţii externe de la o singură firmă, în acest weekend. „În mod normal, nu cred că erau două închirieri pe an", a spus reprezentantul firmei pentru România Liberă.

Udrea a lansat o linie telefonică gratuită pentru turişti

Turiştii români aflaţi în afara graniţelor ţării, dar şi turiştii străini din România afectaţi de închiderea spaţiului aerian pot apela un număr de telefon gratuit, de unde pot obţine informaţii legate de oportunităţi de cazare şi transport către ţara de origine, scrie Cotidianul. La iniţiativa ministrului Elena Udrea, un comitet de urgenţă în turism a convenit să pună la dispoziţia turiştilor străini aflaţi în România, până la rezolvarea problemelor de transport spre ţările de origine, oferte de cazare cu reduceri de 50%, în oraşele din ţara noastră cu aeroporturi internaţionale, precum şi informaţii despre principalii operatori români de transport rutier de persoane în Europa.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite