Un bucătar pasionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În familia mea, gătitul era asemenea unei religii. Mătuşa mea a fost cea mai mare bucătăreasă pe care am cunoscut-o vreodată; nu a pregătit niciodată acelaşi fel de mâncare de două ori

În familia mea, gătitul era asemenea unei religii. Mătuşa mea a fost cea mai mare bucătăreasă pe care am cunoscut-o vreodată; nu a pregătit niciodată acelaşi fel de mâncare de două ori şi întotdeauna descoperea o aromă deosebită. Aceasta este, cred eu, calitatea unui bucătar cu adevărat bun. În timpul agitaţilor ani de la începutul carierei mele, când făceam parte din echipa lui Visconti, ne venea rândul la fiecare să gătim; eram obligaţi, deoarece nu ne permiteam să angajăm o bucătăreasă sau o servitoare. Aşa am început să gătesc, de nevoie. Acum pot să prepar mâncăruri extrem de elaborate. Metoda mea preferată este grătarul pe cărbuni, pe care frig legume, peşte proaspăt, pui umplut cu cimbru, rozmarin, usturoi şi ceapă. Una dintre cele mai bune reţete ale mele este sosul puglia clasic, doar cu roşii adăugate la un pic - doar un pic - de ceapă călită în ulei de măsline, usturoi şi busuioc proaspăt - fără unt sau brânză. Astea sunt cele mai sănătoase paste făinoase pe care le poţi mânca şi, deşi aceasta este reţeta mea de bază, o poţi combina cu anşoa, măsline sau capere. O altă reţetă pentru paste pe care o îndrăgesc este un sos alb cu bacon, mazăre sau alte legume dulci, ceapă, cimbru proaspăt. Cu puţin parmezan şi smântână, este cu adevărat deosebit de gustos." Să ne convingem şi noi:

Macaroane cu broccoli

Pentru 4 porţii
Ingrediente: 500 g broccoli, 400 ml supă de legume (instant), 1 ceapă, 200 g bacon (sau şuncă), 400 g macaroane, sare, piper, 1 lingură unt, 150 g smântână groasă, 5 linguri făină, nucşoară, cimbru, 100-150 g parmezan
Mod de preparare: Broccoli se curăţă, se spală şi se desface în bucheţele. Se dă în clocot supa, se adaugă broccoli şi se fierbe 5 minute. Ceapa şi baconul se taie bucăţele mici. Se scurge broccoli, iar supa se păstrează. Macaroanele se fierb în apă clocotită cu sare 8-10 minute. Se încinge grăsimea într-o tigaie, se căleşte ceapa, se adaugă baconul şi se sting cu supa fierbinte. După ce au dat în clocot, se adaugă smântâna şi făina şi se mai fierb puţin. Se adaugă broccoli la sos, sare, piper, nucşoară şi puţin cimbru. Se scurg macaroanele şi se amestecă cu sosul.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite