190 de milioane de euro pentru apa braşovenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
190 de milioane de euro pentru apa braşovenilor
190 de milioane de euro pentru apa braşovenilor

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a semnat, marţi, un proiect de investiţii în valoare totală de 190 de milioane de euro prin care va fi asigurată distribuţia de apă potabilă şi canalizarea în 15 localităţi din judeţul Braşov.

Ministrul Mediului a explicat că acest proiect presupune investiţii în tratarea şi distribuţia apei potabile, precum şi în colectarea şi tratarea apelor uzate, pentru aproximativ 500.000 de locuitori.

Rata de conectare la sistemul de colectare a apelor uzate va fi de sută la sută, conectând suplimentar 81.700 de localnici la sistemul de canalizare.

Nemirschi a precizat că proiectul va fi implementat pentru municipiile Braşov, Stupini, Săcele, Codlea, Feldioara, Rupea, Homorod, Gara Rupea, Hoghiz, Prejmer, Lunca Câlnicului, Harman, Sânpetru, Bod şi Moeciu de către Compania Regională de Operare SC Compania „Apa Braşov" SA.

Sută la sută din populaţia acestor aglomerări va fi conectată la reţeaua de apă potabilă şi va avea acces la resursele de apă în condiţii de siguranţă, conectând suplimentar 52.240 de locuitori la apă potabilă", a spus Nemirschi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite