Un fost bolid al regelui Mihai, de 68 de ani pe şosele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Automobilul primit cadou, în 1940, de regele Mihai, de la preşedintele de atunci al Cehoslovaciei, Edvard Benes, a atras toate privirile la ediţia a II-a a paradei maşinilor de

Automobilul primit cadou, în 1940, de regele Mihai, de la preşedintele de atunci al Cehoslovaciei, Edvard Benes, a atras toate privirile la ediţia a II-a a paradei maşinilor de epocă.

Numită "La vie en rose", parada a avut loc la Sovata, în week-end-ul trecut şi a reunit 35 de "bătrâne doamne".

Fostul automobil al regelui Mihai este o maşină sport, marca "Aero", fabricată în Cehia, cu doi cilindri în doi timpi, de 998 centimetri cubi şi 30 de cai putere, având o viteză maximă de 120 km/oră. Proprietarul său actual, Alexandru Neughebauer, din Ploieşti, spune că maşina a ajuns în familia sa în 1950.

"Proprietar este tatăl meu, care are 98 de ani şi a cumpărat-o de la fostul aghiotant al Curţii Regale, căruia regele Mihai i-a lăsat-o înainte de a pleca din ţară. Maşina s-a stricat, nimeni n-a reuşit să o repare, aşa că tatăl meu, care e mecanic auto, a luat-o şi a pus-o la punct.

Din 1950, maşina este în permanenţă în circulaţie", se laudă Neughebauer, care îşi evaluează "comoara" la 30.000 de euro. Alte maşini, precum un Ford A din 1928, un Chevrolet Double din 1929, un Plymouth din 1938 sau modelul Morgan ajung, potrivit lui Nicolae Apostol, preşedintele Clubul Vehiculelor de Epocă din România, la 50.000 euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite