A fost bodyguard, acum e manager de cinci stele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A fost bodyguard, acum e manager de cinci stele
A fost bodyguard, acum e manager de cinci stele

Israelianul Yaron Ashkenazi a ajuns, dintr-un simplu angajat, să conducă un complex hotelier de aproape 300 de apartamente din centrul Capitalei. În apartamentele lui Yaron Ashkenazi sunt cazaţi oameni de afaceri, expaţi şi vedete. Aceştia îi aduc israelianului un profit de peste patru milioane de euro.

Strategii punctuale, atenţie maximă şi conexiuni puternice. Aceştia sunt factorii după care Yaron Ashkenazi îşi conduce businessul din România. Centre Ville este un complex din centrul Bucureştiului care funcţionează în regim de aparthotel. Din cadrul complexului face parte şi hotelul Radisson.

Ansamblul este împărţit în apartamente de patru şi cinci stele. „Diferenţa între un hotel clasic şi un aparthotel este că în hotel stai cât vrei, chiar şi o zi, în timp ce în aparthotel perioada minimă de şedere este de o lună“, explică Yaron Ashkenazi, directorul general al Centre Ville. Un apartament la patru stele costă 2.200 de euro pe lună, iar unul de cinci stele ajunge la 3.200 de euro pe lună.

Starea de bine aduce banii

Deşi preţurile nu sunt accesibile pentru oricine, complexul a avut în 2008 un grad de ocupare de 92%, iar anul acesta procentajul va fi de 90%. Cifra de afaceri a complexului va fi de peste opt milioane de euro în acest an, în timp ce în 2008 aceasta a fost de 8,2 milioane de euro. Ca şi preţurile, şi targetul de clienţi este unul superior. „Oamenii care se cazează la noi sunt de la parlamentari, expaţi şi oameni de afaceri până la actori de la Holly­wood“, spune Ashkenazi. Chiar şi într-un an cu o piaţă dificilă, managerul se străduieşte prin diferite strategii să ţină complexul ocupat. „Atenţia la detalii este, din punctul meu de vedere, cea mai importantă. De ce? Pentru că dacă reuşeşti să faci un om să se simtă bine, acesta va scoate şi bani din buzunar pentru asta”, opinează managerul.

Strategia nu este una simplă, de aceea necesită şi foarte mult timp. „Spre exemplu, la sosire este întrebată fiecare persoană care e mâncarea ei preferată. În «weekendul culinar», unul dintre servicii, mâncarea respectivă îi este servită. Asta se cheamă atenţie“, mai spune Yaron Ashkenazi. Iar ca instrument esenţial, oamenii cu care lucrezi reprezintă cheia succesului. „Oamenii care aduc oameni“, punctează el. Managerul de origine israeliană şi-a început cariera în domeniul serviciilor de pază. La 18 ani era bodyguard, iar la 26 de ani, în timpul studenţiei, făcea servicii de pază pentru hotelurile din Israel. Cu puţin timp înainte să împlinească 34 de ani avea deja primul job de coordonare de hotel. Se întâmpla în Ierusalim, iar hotelul era Park Plaza.

2010, poate cel mai greu an al României

De aproape şase ani se află în România, a învăţat bine piaţa şi crede că greul pentru ţara noastră va veni abia în 2010. „Anul următor va fi cu adevărat o provocare, când cu toţii vom încerca să desluşim piaţa şi să rămânem cu businessurile în picioare“, afirmă Yaron Ashkenazi.

Carte de vizită

- Yaron Ashkenazi are patru copii şi locuieşte în zona de nord a Bucureştiului într-un complex rezidenţial.
- S-a obişnuit în Bucureşti şi îi place România. Îşi petrece parte din concedii în zonele montane autohtone.
- Nu crede că ar putea face în prezent afaceri în altă ţară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite