Statul începe marea executare silită - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă scrie despre lista amenzilor pentru care nu eşti iertat, grupul de kurzi care controlează piaţa de legume şi fructe, iar un oraş a intrat în faliment. Printre alte subiecte, magazinele de vise se redeschid, iar în 2010 Berceanu nu inaugurează niciun kilometru de autostradă.

Statul începe marea executare silită

Rămaşi cu vistieriile goale din cauza crizei, primarii din România şi-au adus aminte că au la îndemână o metodă de a creşte veniturile pe care până acum au neglijat-o: încasarea restanţele acumulate în ultimii ani la plata impozitelor sau taxelor locale, cum ar fi cele pe proprietate, teren sau locuinţă. La acestea se adaugă şi toate amenzile care sunt încasate la nivel local de la cele de circulaţie sau din mijloacele de transport în comun până la cele pentru prostituţie, informează Gândul.

Un grup de kurzi controlează piaţa de legume şi fructe a României

Toată piaţa de legume şi fructe din România a fost cucerită de importuri controlate de grupul Sahin, potrivit Cotidianul. Ţăranii români nu mai pot vinde nimic. În schimb, un grup de kurzi, aflat în strânsă relaţie cu actuala şi cu fostele puteri, escamotează taxele, izbutind o evaziune anuală de peste 100 de milioane de euro.

Primul oraş intrat în faliment

Cu datorii de peste 3 milioane lei, la care se adaugă un credit bancar pe care nu îl poate returna, Primăria oraşului Aninoasa, judeţul Hunedoara, se află într-o situaţie fără ieşire. Pentru o societate comercială, problema ar culmina cu falimentul, pentru o administraţie publică, procedurile legale impun declararea situaţiei de „criză financiară". Este exact ceea ce intenţionează să facă şi primarul din Aninoasa, Ilie Botgros, care spune că nu mai poate gestiona situaţia imposibilă care apasă instituţia, potrivit România Liberă.

Dealerii de droguri îi dau lui Boc pe la nas

Magazinele de vise, închise de Guvern la sfârşitul lunii februarie, se redeschid. Cu noi droguri legale pe rafturi, evitând lista celor 36 de substanţe interzise de OUG 6/2010, patronii spice-shopu­ri­lor îşi vor vedea în continuare, nestingheriţi, de treabă. Printre noile produse legale se numără şi "Generation 2012", un "îngrăşământ" vândut momentan doar pe internet, potrivit Jurnalul Naţional. Noul drog este un praf ale cărui reacţii adverse sunt mult mai puternice şi mai periculoase decât cele ale plantelor deja scoase de la comercializare.

În 2010, Berceanu inaugurează 0 km de autostradă

Conform termenelor aprobate, până la finele acestui an ar trebui să putem circula pe încă 275 de kilometri de autostradă, dar aceştia rămân doar pe hârtie, scrie Evz. Pachetul de măsuri pentru relansare economică al guvernului Boc pentru 2009-2010 nu prevede finalizarea niciunui kilometru de autostradă până la sfârşitul acestui an.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite