Totul despre boala preşedintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din echipa care urma să efectueze intervenţia făceau parte medici de la spitalele Elias, Universitar şi "Bagdasar-Arseni", echipa fiind coordonată de profesorul Vlad Ciurea, conferenţiarul

Din echipa care urma să efectueze intervenţia făceau parte medici de la spitalele Elias, Universitar şi "Bagdasar-Arseni", echipa fiind coordonată de profesorul Vlad Ciurea, conferenţiarul Gabriel Iacob şi doctorul Dan Voinescu. Preşedintele se afla aseară în procedura medicală de pregătire preoperatorie, prof. dr. Oprescu precizând că Traian Băsescu va fi operat "în aria municipiului Bucureşti". În cursul serii, Băsescu i-a spus ministrului Nicolăescu să convoace o altă comisie medicală. După consultarea cu această nouă comisie, preşedintele a ales să se opereze la Viena.

Ce este hernia
Hernia de disc face parte din bolile degenerative ale coloanei. "Între vertebre există un cartilagiu cu rol de amortizare. Hernia înseamnă ruptura acestui disc intervertebral şi ieşirea unui fragment în canalul medular, care apasă pe o rădăcină a nervului", ne-a declarat conf. dr. Mircea Gorgan, neurochirurg la Spitalul "Bagdasar-Arseni". Nervul este supus unei suferinţe, care, în final, poate duce la pareză. "În zona vertebrelor lombare 4 şi 5, unde are probleme preşedintele, iese nervul sciatic. Simptomele sunt diverse: dureri lombare, amorţirea degetelor de la picior, dar pot fi slăbite glezna şi genunchiul", ne-a mai spus conf. dr. Gorgan.

Basescu suferea de pe vremea când naviga
Surse medicale ne-au declarat că Traian Băsescu are o suferinţă cronică la coloană încă din vremea când era comandant de navă. De aceea, se pare, a ales munca de birou, la Anvers. Iniţial, tratamentul presupune antialgice, antiinflamatorii şi repaus, pentru ca discul intervertebral să poată reveni la locul său, prin relaxarea muşchilor vertebrali.
La anumite mişcări sau prin degradarea inelului fibros, fragmente din disc pot ajunge în canalul medular, fără să mai revină pe cale naturală.

Fratele preşedintelui recomandă:
Votcă şi Techirghiol pentru Băsescu
Presedintele Traian Băsescu urma să suporte noaptea trecută o operaţie de hernie de disc.Fratele preşedintelui nu este foarte panicat de criza de sciatică a şefului statului. "Are la Cotroceni o armată de doctori care să-l trateze cum se cuvine! Cine nu suferă după o vârstă de dureri de spate?! Mama are şi ea dureri de spate, iar soţia mea (Maria Băsescu, consilier municipal PD - n.r.) a avut, şi ea, hernie de disc. S-a operat. După care şi-a continuat viaţa normal. Asta nu a împiedicat-o să se ocupe îndeaproape de copiii noştri. Sincer, şi pe mine mă doare spatele. Cred însă că cel mai bun tratament pentru sciatică este un păhărel de votcă!". Mircea Băsescu spune că fratele său nu s-a plâns niciodată de aşa ceva, dar că, fără doar şi poate, viaţa pe mare lasă asemenea urme. De neşters. Furtunile, frigul pătrunzător, vântul tăios atacă şi lupii de mare cei mai căliţi. Toţi marinarii ştiu preţul, dar niciunul nu ar abandona. Mircea Băsescu admite totuşi că o cură de sănătate la Techirghiol ar fi bine-venită pentru oricine.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a plecat în această noapte, 8 mai a.c., cu o aeronava specială, la o clinică de specialitate din Viena pentru a fi operat.Comisia de medici, constituită de ministrul Sănătăţii în urma ultimelor investigaţii efectuate şi a unor noi evaluări medicale, a recomandat ca intervenţia chirurgicală să aibă loc în cel mai scurt timp, într-o clinică de specialitate din străinătate. Departamentul de Comunicare Publică va informa, în perioada următoare, opinia publică şi mass-media, cu privire la starea de sănătate a preşedintelui.

Comunicat de presă,
Palatul Cotroceni, ora 22.40

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite