O biserică din lemn a ars sub ochii înlăcrimaţi ai credincioşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biserica din lemn din Sinaia, care poartă hramul "Sfinţii Mihail şi Gavriil", a fost mistuită de flăcări, la câteva ore după ce ultimii credincioşi plecaseră de la slujba de Sfânta Maria.

Biserica din lemn din Sinaia, care poartă hramul "Sfinţii Mihail şi Gavriil", a fost mistuită de flăcări, la câteva ore după ce ultimii credincioşi plecaseră de la slujba de Sfânta Maria. Casa Domnului s-a făcut scrum sub privirile neputincioase ale localnicilor, rămaşi peste noapte fără locul în care speranţa le umplea sufletele obosite de viaţa de zi cu zi. Treziţi de fumul de afară, vecinii au anunţat pompierii după miezul nopţii, dar vâlvătaia cuprinsese deja biserica. În scurt timp, totul s-a transformat în cenuşă. Pereţii s-au năruit, iar icoanele au plecat către cer, arzând ca într-o ultimă rugăciune.
Pompierii militari din Sinaia au intervenit cu şase autospeciale şi, după o luptă cu flăcările de aproape două ore, au reuşit să stingă incendiul. Oamenii locului spun că au văzut mai multe persoane care se aflau în preajma bisericii înainte de izbucnirea incendiului şi cred că focul a fost pus de nişte hoţi, după ce au fost sustrase obiecte de valoare din biserică. Pompierii iau în calcul şi ipoteza ca focul să fi fost provocat de o lumânare lăsată aprinsă după slujba de Sfânta Maria.

În România au loc zilnic 30 de incendii
Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în România izbucnesc zilnic 30 de incendii. Aproape două treimi din acestea afectează gospodăriile, locuinţele şi anexele acestora. Principalele cauze sunt defecţiunile sau improvizaţiile la instalaţiile electrice, mijloacele de încălzire nesupravegheate, coşurile de fum necurăţate sau de fumatul în locuri nepermise. Judeţele unde s-au produs cele mai multe incendii de la începutul acestui an sunt Prahova, Constanţa, Cluj, Bihor, Suceava, Dâmboviţa, Ilfov şi Neamţ, aici înregistrându-se şi cele mai multe pagube şi pierderi de vieţi omeneşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite