4.000 de bihoreni vor rămâne fără loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 4.000 de bihoreni vor rămâne, în următoarele luni, fără locuri de muncă. 1.500 dintre aceştia ar urma să provină de la şantierul Bechtel din Bihor, iar restul de la alte 15 firme,

Peste 4.000 de bihoreni vor rămâne, în următoarele luni, fără locuri de muncă. 1.500 dintre aceştia ar urma să provină de la şantierul Bechtel din Bihor, iar restul de la alte 15 firme, care au anuţat că vor concedia 2.500 de persoane.

Potrivit directorului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor, Doru Drăghici, compania Bechtel a trimis o notitificare privind concedierile care urmează să aibă loc, dar aceasta nu este definitivă.

Probleme cu finanţarea

Bechtel a anunţat săptămâna trecută că va trimite în şomaj tehnic şi apoi va concedia 2.300 de persoane din totalul de 2.500 de angajaţi, din cauza restanţelor la plată pe care le-a acumulat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în valoare de 27 de milioane de euro.

Principalele fronturi de lucru ale autostrăzii sunt în judeţele Cluj şi Bihor. Pe de altă parte, directorul AJOFM apreciază că, deşi la nivel de judeţ există oferte de locuri de muncă, majoritatea în domeniul serviciilor, numărul şomerilor se va dubla.

„Având în vedere totalul notificărilor, 4.000 de oameni vor fi concediaţi în lunile ianuarie, februarie şi martie. În condiţiile în care noi avem înregistraţi 8.000 de şomeri, creşterea reală a şomajului va fi de 50%, eşalonat”, a spus Drăghici.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite