Peste 1.200 de bihoreni au popriri pe pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de Pensii recuperează peste 168.000 de lei, lunar. Deoarece nu au mai făcut faţă cheltuielilor, peste 1.200 de pensionari din Bihor au popriri pe pensii.

Pensionarii bihoreni o duc din ce în ce mai greu. Pensiile mici, întreţinerea casei tot mai scumpă, medicamente la preţuri exorbitante, toate îi determină pe pensionari să se împrumute. În luna aprilie a acestui an, pentru că nu şi-au mai putut plăti datoriile 1.203 pensionari din Bihor au popriri pe pensie.

Casa Judeţeană de Pensii Bihor recuperează lunar, de la asiguraţi, peste 160.000 de lei. „În luna aprilie avem de recuperat de la cei 1.203 pensionari care au popriri pe pensii 168.515 de lei”, spune Leontin Ţîrlea, directorul adjunct al Casei Judeţene de Pensii Bihor. În total, soldul ce trebuie recuperat în acest an de către Casa Judeţeană de Pensii Bihor de la pensionarii bihoreni este de 5.578.254 de lei. Cele mai multe solicitări de popriri pe pensii au venit de la cooperativele de credit - 285 de solicitări. Umrează Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bihor - 63, Direcţia Economică din cadrul Primăriei Oradea - 122, iar restul de până la 1.203 de la bănci, executori judecătoreşti respectiv alte persoane juridice.

Recuperează banii în rate

„Noi primim notificările şi continuăm procedura. La unii e vorba de sume mari pentru pensiile lor. În astfel de cazuri se fac opriri în rate, pentru că valoarea sumei reţinute nu poate depăşi o treime din pensie”, spune Leontin Ţîrlea.

Erdely Magdalena, o femeie de 69 de ani din Oradea este una dintre bihorencele cu poprire pe pensie. Nu şi-a făcut credit, dările şi le-a achitat, în schimb s-a dus la o vecină de girant. „Ce să fac acuma? O să îmi tragă mie din pensie şi o să îmi dea mie vecina banii. O să îmi fie învăţătură de minte. Nu mă mai duc girant la nimeni”, spune supărată batrâna.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite