Vor să fie baroni, dar au bube-n cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

56 de candidaţi la CJ de la majoritatea partidelor nu întrunesc criteriile de integritate stabilite de Coaliţia pentru o Guvernare Curată Coaliţia pentru o Guvernare Curată susţine că 56

56 de candidaţi la CJ de la majoritatea partidelor nu întrunesc criteriile de integritate stabilite de Coaliţia pentru o Guvernare Curată

Coaliţia pentru o Guvernare Curată susţine că 56 dintre candidaţii la preşedinţia Consiliilor Judeţene nu întrunesc criteriile de integritate.

Coaliţia pentru o Guvernare Curată (CGC) a prezentat, ieri, o monitorizare a reprezentanţilor principalelor partide police înscrişi în cursa pentru Consiliile Judeţene, cu probleme de imagine.

Pe lista de indezirabili apar 56 de nume, printre care pesediştii Liviu Dragnea şi Marian Oprişan, liberalii Ilie Morega şi Ovidiu Silaghi, liberal-democraţii Cristian Boureanu şi Ionel Manţog sau Nicolae Mischie (fost membru PSD, acum în PNG).

Dosarele penale, criteriu de evaluare

Criteriile de integritate care au fost luate în considerare au avut în vedere profitul din conflict de interese datorat funcţiei publice, problemele de formă legală (incompatibilitate formală, completare de declaraţiilor de avere sau interese cu mari abateri, sau chiar absenţa acestor documente publice), colaborarea cu fosta Securitate, clientelism prin folosirea funcţiei publice pentru a aduce profituri unor persoane sau grupuri de interes cu care se poate stabili o legătură de interes, trimiterea în judecată sau condamnarea.

PSD are cei mai mulţi incompatibili

Partidul cu cei mai mulţi candidaţi care nu întrunesc criteriile de integritate stabilite de CGC în 2004 este PSD (22), urmat de PNL (15), PL-D (9), PC (3), PRM, PNG şi UDMR (câte 2) şi UCM (1).

Printre pesediştii din lista Coaliţiei mai figurează Constantin Conţac, candidat şi actual preşedinte al CJ Botoşani, Vasile Soporan (Cluj), Nicolae Bădălău (Giurgiu), Gavril Mârza (Suceava), Ilie Sârbu (Timiş). Dintre candidaţii PNL, Coaliţia i-a luat în vizor pe Nicolae Popa (Alba) şi Ionel Palăr (Bacău), pe Aristotel Căncescu (Braşov), Marius Nicoară (Cluj), pe actualul ministru Ovidiu Silaghi (Satu Mare) şi pe secretarul de stat în MIRA Victor Dobre (Galaţi).Liberal-democraţii vizaţi de CGC sunt Cristian Boureanu (Argeş), Vasile Nistor (Bacău), Alexandru Mocanu (Teleorman).

De la UDMR au fost identificaţi Kiss Alexandru (Bihor) şi Edit Emoke Lokody (Mureş), de la PCM - Szasz Jeno (Harghita), de la PC - Viorel Pupeză (Bistriţa-Năsăud) şi Eugen Durbacă (Galaţi), iar de la PRM - Corneliu Bichineţ (Vaslui).

Nu cred că există comparaţie între faptele mele şi faptele unora care de ani de zile se perindă pe la DNA
Cristian Boureanu,
PD-L

Aceasta este mai degrabă o coaliţie de diversiune
Ilie Morega,
PNL

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite