Un bănăţean a inventat îngrăşământul fără chimicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O descoperire care poate revoluţiona agricultura aparţine bănăţeanului Ioan Davidoni. Timişoreanul a inventat un îngrăşământ ecologic care, prin stimularea capacităţii energetice a

O descoperire care poate revoluţiona agricultura aparţine bănăţeanului Ioan Davidoni. Timişoreanul a inventat un îngrăşământ ecologic care, prin stimularea capacităţii energetice a plantelor, sporeşte producţia agricolă cu 30 la sută.

Davidoni spune că a experimentat pe plante acest îngrăşământ magnetic, timp de un an, iar măsurătorile efectuate zilnic în perioada vegetaţiei au demonstrat că inclusiv plantele ofilite şi-au revenit după ce au stat trei zile într-un pământ tratat cu îngrăşământ magnetic.

"Îngrăşământul nu conţine nicio substanţă chimică, deoarece acţionează doar pe partea magnetică a plantei, un fir de grâu, de exemplu, conţinând până la 30.000 de particule fotonice", a explicat Davidoni.

Peste 150 de invenţii şi inovaţii

Prefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a declarat, pentru "Green Report", că a intervenit pe lângă conducerile Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului şi Universităţii din Timişoara să grăbească procedurile pentru plata taxelor internaţionale de protecţie ale acestei invenţii.

Banii vor fi plătiţi din bugetul propriu şi vor asigura un an de prioritate pentru cercetarea oficială a produsului. Desfacerea produsului se va face prin firmele de profil cu care universitatea are relaţii de cercetare, din euroregiunea Dunăre-Criş-Mureş-Tisa. Prefectul a promis că va interveni şi la preşedinţie, deoarece inventatorul a fost premiat anterior de această instituţie.

Inginerul pensionar Ioan Davidoni are în palmares peste 150 de invenţii şi inovaţii. Inventatorul bănăţean, care a fost medaliat de mai multe ori, în ultimii trei ani, cu aur şi argint la saloanele de profil din Bruxelles, Geneva şi Budapesta, se confruntă acum cu probleme financiare.

Pentru ca rezultatele cercetării sale să fie protejate pe plan internaţional, ar trebui plătite taxe de protejare a mărcii. Pentru fiecare nouă invenţie, taxa este de 5.000 de euro, din care Ioan Davidoni trebuie să achite personal 500 de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite