Un băieţel a murit după o banală operaţie de hernie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil, în vârstă de cinci ani, din Galaţi, şi-a pierdut viaţa în urma unei operaţii de hernie. Părinţii băiatului sunt decişi să-şi caute dreptatea, urmând să facă o plângere

Un copil, în vârstă de cinci ani, din Galaţi, şi-a pierdut viaţa în urma unei operaţii de hernie. Părinţii băiatului sunt decişi să-şi caute dreptatea, urmând să facă o plângere pentru a constata cine e vinovat de moartea singurului lor copil. Tragedia s-a consumat miercuri dimineaţă, când micuţul Justin Nicolau a fost ţinut foarte multă vreme pe masa de operaţie, deşi intervenţia ar fi trebuit să dureze doar 20 de minute. Mama copilului, Crina Nicolau, a spus că a fost informată de doctori că avea hernie inghinală şi că trebuia operat, dar nu urgent.

"Au spus că este o intervenţie banală"

"Medicii ne-au zis că este o intervenţie banală. După ce a trecut mai mult de o oră, am început să mă îngrijorez. Când am văzut două asistente de la blocul operator venind grăbite să caute adrenalină am ştiut că s-a întâmplat ceva rău. A ieşit apoi chirurgul Alecu Petrea care a spus că, din punctul lui de vedere, operaţia a reuşit, dar nu mai pot trezi băiatul. Au încercat apoi ore în şir să îl resusciteze, dar pe la ora 5 după-amiaza inima lui a cedat. Încă nu ne vine să credem ce s-a întâmplat. Cred că i-au dat o doză prea mare la anestezie", a spus Crina Nicolau, mama micuţului. Rudele pun moartea copilului pe seama unei erori a anestezistului. "Nu este adevărat că era vorba de o operaţie banală. Copilul avea bronhopneumonie şi hernia era strangulată, aşa că făcuse şi ocluzie intestinală. Este o mare nenorocire că micuţul a murit, dar nu e vina mea. Chiar vreau să se facă o anchetă care să dovedească asta", a spus Pantelie Nicolcescu, medicul anestezist. Conducerea Spitalului de Copii Galaţi a anunţat că în spital a început o anchetă internă în acest caz.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite