Un băiat de 14 ani este cel mai tânăr transsexual din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problemele lui Tim, un băiat din Germania care se crede fată, au început încă de când avea patru ani, spun părinţii lui, a căror identitate nu a fost dezvăluită. El se juca numai cu

Problemele lui Tim, un băiat din Germania care se crede fată, au început încă de când avea patru ani, spun părinţii lui, a căror identitate nu a fost dezvăluită. El se juca numai cu păpuşi, iar când era întrebat spunea că este "o fetiţă captivă într-un corp de băiat", pe care o cheamă Kim, dezvăluie cotidianul britanic "The Telegraph". Acum doi ani, în urma unor scandaluri la şcoală, unde băiatul mergea îmbrăcat numai cu rochie sau fustă, a fost diagnosticat de un medic psihiatru drept "transsexual". Cum şcoala n-a acceptat să-l mai primească, întrucât prezenţa lui stârnea conflicte între copii, la insistenţele părinţilor, medicii au acceptat să-i administreze tratament hormonal, astfel încât - după o vreme - băiatul să poată să devină "fată", în urma unei operaţii de schimbare de sex. Oricine îl vede pe Tim ar putea să jure că are în faţă o fetiţă obişnuită. "Kim" se îmbracă la modă şi, mai nou, are chiar şi acte de fetiţă, ca să poată merge liniştită la şcoală. Noii ei colegi nu ştiu că, deocamdată, fetiţa cu părul lung şi blond şi ochii albaştri este, de fapt, un băiat.

Operaţia va avea loc abia la sfârşitul adolescenţei. Părinţii au trecut printr-un greu proces de adaptare, necesitând ajutor psihologic pentru a putea accepta dorinţa fiului lor. Dar Tim a fost foarte hotărât, iar medicii nu au putut constata vreo problemă psihică gravă, alta decât faptul că se crede fată. "Acum, după ce am acceptat ideea că Tim este fată, ne simţim mult mai bine cu toţii", a mărturisit, cotidianului "Der Spiegel", tatăl.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite